map.jpg

Tälläinen tuli aamupäivällä sähköpostiin. Ei siis omaa tekstiä mutta melkoisen osuvana oli pakko laittaa tänne.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

" - Niin. Myönnän kyllä, että puolueemme joidenkin ministerien ulostulot ovat herättäneet julkista keskustelua, nyökkää pääministeri Jussi Halla-aho (ps) heti haastattelun aluksi.
- Perussuomalaiset ovat kuitenkin asettaneet parhaat ja osaavimmat henkilöt mahdollisimman oikeille paikoilleen, painottaa pääministeri Halla-aho puolueensa ministerivalinnoista.
- Veikko Vallinin taloussotkujen kautta ministeriksi noussut Teuvo Hakkarainen ei ehkä aloittanut parhaalla mahdollisella tavalla ja uuden liikenneministerin tapaus on toki kiusallinen mutta sattuuhan sitä paremmissakin piireissä, myöntää pääministeri ja rykäisee hiukan punastellen nyrkkiinsä:
- Täällä vielä tavattavat m[amu]tiaiset ovat mielestäni väistämisvelvollisia jokaisessa tilanteessa ja täysin riippumatta siitä, onko kantasuomalainen kuljettaja ajokuntoinen vai ei ja oltiinko sitten suojatiellä tai suojatien ulkopuolella, painottaa Halla-aho. [--]
Kysyttäessä ulkoministerin Ruotsi-lausunnoista, vastaa pääministeri näin:
- Ulkoministeri Huhtasaaren toimet ovat toki erilaisia kuin totutusti mutta ovathan meidän ulkovaltasuhteemme länteen olleet joskus ennenkin vähän heikommassa hapessa. Nyt saatu nootti on typerä ja naurettava. Pitää muistaa, että ulkoministerin suhde Venäjän presidentti Putiniin on hyvä ja lämmin ja se ei kuulu muille mitä ulkoministerimme kenellekin antaa, vähiten ruotsalaisille, kiivastuu Halla-aho tarkoittaen luultavasti ulkoministerin lausuntoa Ruotsin puolustusvoimista.
- Onhan hurreilla Patriot-järjestelmänsä Iskandereita vastaan, kuten ulkoministerimme mielestäni oikein huomautti.
- Ja mitä sisäministeri Ano Turtiaiseen tulee, niin hänen osaltaan teemme selvityksen ihan itse. Se, että hän olisi ollut mukana polttamassa SPR:n toimitiloja, on täyttä panettelua ja mitä sitten vaikka olisikin ollut? Pitäähän ministerinkin nyt sentään jotain harrastaa?
Ministereiden Mauri Peltokangas, Sheikki Laakso ja Sebastian Tyrkkynen osalta pääministeri Halla-aho toteaa, ettei heitä voida syyttää mistään, sillä heitä suojaa lex Niikko, joka säädettiin pikaisesti Kiina-gaten yhteydessä jo heti hallituskauden alkuun. Ulkomaankauppaministeri Mika Niikon esiin tulleet laajat yhteydet Kiinan kommunistihallintoon ovat pääministerin mielestä täyttä "kulttuurimarxilaista mädätystä" ja jonka kertoo jo maan luotetuin uutisjulkaisu, MV-Media, painottaa pääministeri Halla-aho.
- Lahjussyytteet eivät siten tule kysymykseen, kuten eivät mitkään muutkaan syytökset ministerin virkatehtäviin liittyen, jatkaa pääministeri ja pyöräyttelee jälleen silmiään.
Kysyttäessä ministeri Laakson aiheuttamasta skandaalista, vastaa pääministeri Halla-aho jälleen kulmiaan kohotellen.
- Työ- ja elinkeinoministeri Sheikki Laakson kytkökset Saudi-Arabiaan tullaan käsittelemään puolueessa omin voimin, ei siihen keskusrikospoliisia tarvita ja sisäministeri Ano Turtiainen huolehtii kyllä tästäkin asiasta tarvittaessa vaikka kuinka kovin ottein.
- Öljyteollisuus on muutenkin kilpailtu ala ja niihin mainittuihin haaremeihin en ota mitään kantaa. Maailma nyt on haaremeita pullollaan ja Sheikki Laakso vielä viriili mies. Ja Marimekon tuotemyyntiähän tässäkin periaatteessa edistetään.
Kulttuuriministeri Tynkkysestä pääministeri Halla-aho tyytyy hymähtämään, että vapaa-ajallaan jokainen voi kulkea millaisessa asussa haluaa ja kenen kanssa haluaa.
- Kotimaista vaippatuotantoahan sekin produktio vain edistää, miettii Halla-aho.
- Sosiaalisessa mediassa yhdessä varapuhemies Juho Eerolan kanssa julkaistu video eduskunnan istuntosalista nyt oli ehkä vähän yliampuva mutta kuuluu täysin sananvapauden piiriin. Istuntosali on työtila ja missä on määritelty, etteikö siellä saisi maatakin? [--]
- Mitä taas siihen saunajupakkaan tulee, niin eduskunnan saunatilat pestään kyllä jokaisen käyttökerran jälkeen kuten ennenkin.
Hetken hiljaisuuden jälkeen Halla-aho ottaa esille kehitysyhteistyön ja kertoo kehitysyhteistyöministeri Mauri Peltokankaan nauttivan edelleen pääministerin täyttä luottamusta.
- Ilman muuta. Nämä Afrikkaan aiemmin pumpatut eurot ovat varmasti paremmassa käytössä puolueen ja ministerin itsensä tilillä, kuin kenialaisten savimajojen nurkissa. Minulle asia on sinänsä täysin yhdentekevä ja niin se on luultavasti ministeri Peltokankaallekin. Maahantuonti on muuten edelleenkin sallittua ja omaan käyttöön saa tuoda kunhan muistaa palautuslennot käytön jälkeen, huomauttaa pääministeri.
Pääministeri Halla-aho väistää kysymyksen hänen omista kansainvälistäkin kohua herättäneistä lausunnoistaan ja hymähtää totutun kuivasti.
- Rotuoppi ja hygienia ovat eri käsitteitä ja tahallinen väärinymmärrys on hyvin yleistä nykyään.
Pääministeri Halla-aho kaivaa taskustaan puhelimen, selaa sitä hetken ja kertoo keskeyttävänsä haastattelun. Yritän kysyä vielä Ville Tavion ja Juha Mäenpään antamista lausunnoista mutta pääministeri ei tähän enää reagoi.
- Sain juuri viestin, että peruspalveluministeri Jani Mäkelä on pitänyt lehdistötilaisuuden koskien omia lausuntojaan eiliseltä."


Kalervo Kirveen satiiri Halla-ahosta pääministerinä poistettiin, ja se johti vuorokauden julkaisukieltoon eli bännäykseen fb:sta. Hulvattoman satiiritekstin "Lausuntoja uppoavasta lännestä" poistaminen johtui siitä, että se oli vihapuhetta. oh the irony: persut haluavat vihapuheen pois netistä - ja haluavat samalla osoittaa etteivät ymmärrä sarkasmia. ■