vd1.jpg

EIPÄ paljoa ole hvittanut sisällä olla kun välillä on lämpimpää kuin ulkona. Nytkin  mittarin mukaan on yli +30 astetta. Päivä ovat enimmäkseen menneet siinä että olen istunut ulkona varjossa ja mielellään paikassa jossa vielä hieman tuuleksii.

TORSTAINA oli onneksi alle 20 astetta ulkona, joten sain kaivettua 18 metriä 30 senttiä leveää ja reilun viisi senttiä syvää uraa siihen pörriäispellon ympärille. Onneksi valtaosa nurmesta lähti ihan helposti pois, muutama metri vaati hieman enemmän työtä. Vielä on sellainen 8 x 1,5 metriä alue josta pitää nurmi kuoria pois ja muuttaa sekin alue kukkapelloksi. Onneksi sen tekemiseen on vielä runsaasti aikaa, siihen kun tulee perennoja ja pari neliötä varataan ensi kevättä varten siemenmattokokeilulle.

HUOMENNA alkaa loma ja aamupäivällä täytyy hypätä junaan. Toivottavasti ilmastointi pelaa. Eräänä hellekesänä reissattiin Turkuun eikä vaunun tuuletusikkunoita saanut auki. Oli kyllä niin tukala matka ettei sellaista toista kertaa halua kokea.

LOMAN jälkeen pitää suorittaa pihakatselmus niin että ensi kesänä raivataan pystyyn kuollutta puustoa ja muuta ryteikköä oikein urakalla.

SEURAAVAKSI on lähdettävä kastelemaan kukkapenkit. Viime syksynä istuttamani perennat ovat kasvaneet paremmin kuin hyvin, joten saavat uusia perennoja seurakseen tänä syksynä.

NYT ainakin kaksi viikkoa lomaa, ja hieman lohtua tuo se että loppuviikko saattaa tuoda sateita tullessaan. ■