kuva.jpg

AAMU oli aurinkoinen ja poikkeuksellisen raikas, alle 10 astetta plussaa. Vielä ei silti syksy tuoksunut ilmassa. Mutta ihan mukava keli kävellä, shortseilla tarkenee edelleen.

PÄIVÄN ensi töiksi tein kannet siihen eilen valmiiksi saamaani julkaisuun.  Muistinkin väärin, että mulla olisi ollut se grafiikka valmiiksi oikean värisenä ja riittävän suurena kantta varten. Eipä ollut. Piti ottaa se alkuperäinen kuva käsittelyyn ja vähän aikaa miettiä millä olinkaan saanut sen sävyn siihen tehtyä. Muutaman yrityksen jälkeen löysin sen säädön ja sain kannen juuri sillä sävyllä jota olin hakemassakin. Kanteen tulee myös putiikin logo, mutta sen värimaailma ei sopinut millään kannen väreihin. Niinpä kokeilujen jälkeen muutin sen harmaasävykuvaksi, joka sopi sata kertaa paremmin kannen väreihin. Onneksi sain itse päättää eikä kukaan ollut sanomassa mitä tehdä ja kuinka tehdä.

SIIRSIN kannen arkistoon odottamaan ja kaivoin ne kaksi kirjekuorta joissa skannattavat kuvat siihen ikuisuuseepokseen olivat. Olihan niitä melkoinen läjä. Tuntuu siltä että kaikki jo aiemmin pois karsitut kuvat tulevat kuitenkin siihen kirjaan, ainakin sen verran paljon niitä kuvia taas oli. Kaksi tultia meni kuvia koneeseen lukiessa, enkä mä edes vielä käsitellyt niitä. Käsittelen sitä mukaa kun niille tulee paikka kirjassa, etten joudu samaa kuvaa moneen kertaan vääntämään ja kääntämään.

SITTEN olikin jo hetki pitää kahvitauko ulkosalla. Kyllä aurinko ihan mukavasti vielä lämmitti kun istuskelin kaupungilla kahvia juomassa.

LÄHIPÄIVINÄ tulee työn alle jäsenlehden taitto, ja piti ennakoida sitäkin. Tein siihen kannet valmiiksi, ja taitoin yhden artikkelin joka jo oli tullut. Ensi viikolla tulee loput ja sitten ennen Tampereen keikkaa pitää saada kaikki jutut taitetuksi ja lehti painoon. Eipähän tarvitse Tampereella ollessa sitä enää miettiä. Matkaseuralaisesta nei ole vielä kuulunut mitään, mutta eiköhän tuo jossakin vaiheessa ota yhteyttä. Varsinkin kun mulla on matkaliput.

TÄNÄÄN ei satanutkaan, mutta kun käväisin kurkkaamassa kukkapenkit, eivät ne vielä vettä kaivanneet. Huomenna, jos ei tässä välillä vettä tule, voisin käydä hieman kastelemassa niitä. Tälle illalle vielä jokin elokuva ja sitten unten maille. ■