koivut.jpg

TORSTAI valkeni aurinkoisena joten saatoin turvallisesti lähteä jalan liikenteeseen. Tai enhän mä koko matkaa jalan aikonut tehdä kun siihen olisi mennyt kuitenkin parisen tuntia, ja piti poiketa kaupassa hakemassa tuomisia. Kahvia, kahvimaitoa, alkoholitonta olutta ja sen semmoista. Eli kauppaan asti jalan ja sitten julkisilla loppumatka.

KUN vielä illallakin riitti poutaa niin grillattiin. Ja eikös se nyt vähän juhannusperinteeseen kuulu? Sapuskan jälkeen sukellettiin Netflixin ihmeelliseen maailmaan ennen pehkuihin painumista.

PERJANTAIKIN alkoi poutaisen ja aurinkoisena. Puoliso käväisi kaupassa ja mä siistin sillä aikaa keittiön. Grillattiin iltapäivällä valmiiksi ja tehtiin potut uunissa ja koottiin kummallekin ruoka-annos valmiiksi, kun kotiin tullessa ei pahemmin kauppoja enää olisi auki. Hieman ennen seitsemää tilasin kumijalan pihaan ja pakkasin eväät reppuun. Moottoritielle päästyä alkoikin sataa. Ei se siinä vaiheessa enää haitannut kun juhannuksen viettomme oli ohi. Kotona myöhemmin gillipihviä ja pottuja, jälkiruuaksi kahvia ja sitten kanavaseikkailua loppuilta.

LAUANTAINA sentään oli muutama kauppa auki niin että pääsin hakemaan täydennystä jääkaappiin. Eipä siellä kyllä tungosta ollut vaan rauhassa sai huuhailla kaupan käytävillä eikä kassallakaan tarvinnut jonottaa. Sieltä kotiin lampisessa muutama sata metriä ennen kuin olin kotipihassa muisti tipauttaa muutaman sadepisaran mutta ei niistä kastelijoiksi ollut. Illalla taas telkkarin ääressä.

TÄNÄÄN piti käväistä apteekissa ja samalla vähän isommassa kaupassa. Eipä sieltä ihmeitä tarvinnut kun eilen ostin kuitenkin varuiksi tällekin päivälle, kun säätiedotus ei aina pidä kutiaan. Iltapäivällä keinussa mutta kukkamummo on vielä reisussa ja toinen kissanvahtina, joten ei siinä paljon seuraa näkynyt.

VAIKKA juhannus olikin mitä oli, ei se harmita. Kyllä sen näinkin saattoi viettää. EIkä tässä ole kuin viikko lomaan ja Tampereelle lähtöön. Huomenna pitää käydä jossakin vaiheessa hakemassa kansiollinen pöytäkirjoja ja kokousmuistioita, niin ovat valmiina mulla kun loman jälkeen tarvitsen. Samoin viikolla pitää toimittaa niiden kutsujen aineisto painoon että pääsen hakemaan nekin loman jälkeen. Tänään ehkä elävää kuvaa illan lopuksi. ■