biie.jpg

AAMULLA herättyäni mieleen tuli ajatus käydä ostamassa jonkinlainen fillari. Tai onhan mulla varastossa MTB mutta se pitäisi huollattaa perusteellisesti, ja varautua varmaan parinsadan euron menoerään. Ja pitäisi tarkastaa onko siinä enemmän kuin yksi lukko, avaimia ei roiku kuinn yksi ilmoitustaululla, mutta jos siinä on lisäksi vaijerilukko pitäisi se saada katki-poikkin tavalla tai toisella.

EIPÄ siinä mitään muuta kuin kiertelemään kirppareita ja katsomaan olisiko jollakin niistä fillaria myynnissä. Eipä ollut joten suuntasin kierrätysmyymälään. Siellä oli 90 euroa maksava fillari joka näytti sille että sillä voisin työmatkat taittaa. Tosin siitä puuttui lukko, ja renkaat kaipasivat enemmän ilmaa mutta pumppua ei myynnissä ollut. Ostin kuitenkin sen fillarin ja keskustan liikkeestä kävin hakemassa lukon ja pumpun. Kiersin samalla reissulla tutun kukkakauppiaan luona, ja hän tarjosi 15 leijonankitaa 10 hinnalla. Enhän mä pystynyt tarjouksesta kieltäytymään vaann otin ne mukaani.

KOTONA olisi pitänyt pumppailla ilmaa renkaisiin mutta päätin jättää sen huomiselle. Sen sijaan laitoin huonommat vaatteet päälle ja menin istuttamaan ostamani leijonankidat. Tänään kun oli jo lämpimämpimpäivä päätin kastella kukkapenkit. Sitä ennen hain kuitenkin varastosta sirpin ja kävin niittämässä kahden metsän reunassa kasvavan ruusun juurelta ja ympäriltä aluskasvillisuuden ja korkeat roskakasvit. Jossakin vaiheessa sinne metsän reunaan on noussut juhannusruusu ja tarhakurtturuusu. Jälkimmäistä ei onneksi tarvitse yrittää hävittää. Niittohomman jälkeen kiskoin kasteluletkun esiin ja annoin kukkapenkeille kunnolla vettä. Kukkamummo II pyöräili paikalle kun olin kukkia kastelemassa ja vinkkasi mustaan uhkaavan näköiseen pilveen "joka kohta sataa". Mutta ei satanutkaan, jonnekin se häipyi tipauttamatta pisaraakaan vettä. Joten kuivana sain kastella penkit. Ja huomennakin pitänee kastella. Juhannuksen seutuun olen nelisen päivää poissa maisemista, joten toivottavasti ei ole kamalia helteitä tai sitten joku saa kastella penkit mun puolesta.

ILLALLA jatkoin matkaani Netflixin kanssa. Huomenna käydään puolison kanssa kahvilla, kun hänellekin sattui vapaapäivä. Ja juhannukseksi menen hänen luokseen, mihinkään kauemmaksi ei muutaman päivän takia viitsitä lähteä. Mietitään sitten elokuussa ehdittäisiinkö Tampereelle. Heinäkuun lopussa käyn asuntomessuilla Kouvolassa kun tarjoutui mahdollisuus lähteä siellä käymään, ja kaikki maksetaan: matkat, pääsyliput ja ruokailu. Toivottavasti silloin ei ole kovin kova helle. ■