lukko.jpg

Lyhyt yllätysloma on takana. Lauantaina lähdin kohti maalaismaisemia, tai ainakin jonkun matkan päähän betonilähiöistä, Eihän tuonne ollut matkaa kuin reilut 15 kilometriä, ja linja-autotkin ajavat päätietä juuri sopivasti risteyksen ohi, niin ei siirtyminenkään ollut mitenkään hankalaa. Risteyksestä ei tarvinnut kuin kävellä vajaat kolme kilometriä ja perillä oltiin. Perhe lapsineen ja koirineen oli jo paikalla kun pihaan astelin. En tiedä oliko lasten vai koirien vastaanotto riehakkaampi, mutta tervetullut olin joka tapauksessa.

Kyllä oli mukavaa hakata halkoja, kantaa saunaan vettä ja lämmittää puusaunaa. Palasivat vanhat mukavat muistot kaukaa lapsuudesta mieleen. Emäntä laittoi ruoan ja me miehet hoidettiin kaikki muut hommat. Järvessäkin tuli taas käytyä kun lapset sinne halusivat. Illalla istuttiin tuvassa ja otettiin viiniä lasten nukahdettua. Kyllähän nuo helposti nukahtivat kun koko päivän saivat riehua. Sunnuntaina sama homma, kovin kesäiseltä ei vain tuntunut. Muutama isompi puu meni nurin moottorisahalla sunnuntaina ja pätkiksi odottamaan halkomista. Siellä on liiteri koko lailla täynnä joten halkomisella ei ole kiirettä.

Tänään kävelin puolilta päivin tienhaaraan dottamaan bussia, kun aavistelin että korjaukset saattaisivat tulla. Matkalla tarkistin sähköpostini ja siellä ne olivat. Olivat tulleet hetkeä aiemmin. Näytti olevan taas viisi sivua pitkä korjauslista, mutta tällä kertaa ei virheitä enää ollut kuin muutama, sen sijaan kuvatekstejä oli muokattu ja lisätty tekstit kuviin joissa niitä ei vielä ollut.

Aluksi piti hankkia jääkaappiin täydennystä ja sitten siirtyä tekemään korjauksia ja muutoksia. Ei niissä enää kauaa mennyt, ja sain laitettua iltapäivän päätteeksi taas uudet tiedostot pilveen odottamaan. Loppuviikko meneekin varmaan muiden hommien lisäksi tämän työn hienosäädössä, ja tämä täytyy laittaa korkeimmalle prioriteettitasolle, niin että saan viimeistään perjantaina kirjapainoon.

Loma lähestyy kovaa vauhtia. Vieläkin on avoinna minne suuntaan, mutta eiköhän se tässä valkene jossakin vaiheessa. Ja ainahan sitä voi lähteä yks-kaks jonnekin päin. Katsoo vain Onnibussilta sopivan aikataulun ja lähtee seikkailemaan. Onhan Suomessa vielä kaupunkeja joissa ei ole tullut käytyä. ■ 

EDIT: Kun ei tullut mitään mieleenruoan suhteen, niin ostin purkin valmista hernekeittoa ja grahamsämpylöitä. Jompikumpi tai molemmat olivat kyllä sellaista sapuskaa, että tuotetulla kaasumäärällä olisi jo täyttänyt yhden ilmalaivan. Kumma kyllä kun teen itse hernekeittoa ei samaa ilmiötä esiinny.