burn.jpg

KYLLÄPÄ aamulla unet karisi silmistä kun ulkona olikin yli viisi astetta pakkasta. Heräsi oikein hyvin. Heräsin tänä aamuna aikaisemmin kun ajatuksena oli saada ne kaikki viimeisetkin luvut taitettua. Niinpä olin jo kahdeksan aikaan koneella naputtelemassa. Sitten se hauskuus alkoikin: kuvia oli toimitettu kahteen kertaan, osa oli jo aiemmin tulleita mustavalkoisia kopioita ja osa oikeita valokuvia, ja tietty numeroitu toisistaan eroavalla tavalla. Olipa hauskaa huomata että juuri kun olit käsitellyt sen surkean mustavalkoisen kopiokuvan ja aloit etsimään toisesta kansiosta toista kuvaa, äsken käsitelty kuva olikin siellä parempilaatuisena. Skannatessa ei voinut tallentaa kaikkia samaan kansioon kun jo alussa ilmeni että joitakin kuvia oli numeroitu samalla numerolla. Eri skannauskansioita oli viisi, joten sai pomppia kansiosta toiseen tarkastamassa onko toisessa kansiossa sama kuva. Sen verran jurppi koko homma että päätin painaa yhtäkyytiä niin kauan että saan sen viimeisenkin luvun tehtyä. Kello 18 aikaan sain lopultakin tallentaa sen PDF-muodossa.

HUOMENNA pitää käydä kaikki kansiot läpi ja koota yhteen kansioon kaikki kuvat jotka on jo taittoon asti saatu. On sitten helpompaa katsoa mitä kuvia on vielä laittamatta. Ja laittaa kunhan tietää kumpi numerointi on oikein. Onneksi sentään joistakin näkee heti asiayhteyden tekstiin, mutta kaikki eivät valitettavasti ole sellaisia. Ainakin nyt näyttäisi siltä että jokunen 70-luvun värinsä likimain menettänyt valokuva siellä vielä odottaa paikkaansa. Tarkoitus oli ottaa huomenna vähän löysemmin mutta täytyyhän tuokin homma tehdä. Huomenna onneksi saa sentään hyvää mieltä siitä että saa laittaa pari laskua eteenpäin. Edes jotakin positiivista. (Tiistaina päivittämäni sivuston omistajat eivät vaivautuneet vastaamaan enää sen jälkeen kun ilmoitin että päivitys on tehty. Pelkäävät tietty että alan puhua rahasta, kun ovat vähän huononlaisia maksamaan ajoissa. Eivätpä kyllä ilkeä tulla tapaamaan henkilökohtaisestikaan ennenkuin on palkkiosta sovittu - näin se on ollut ennenkin. Kyllä mä jossain vaiheessa laitan viestiä että hoidettaisiinko sekin alta pois).

KUNHAN saan tämän homman siltä osin pakettiin että kaikki tällä hetkellä olemassaolevat kuvat on laitettu taittoon, on kyllä pakko pitää jonkinsortin nollauspäivä. Saattaa olla että menee aina itsenäisyyspäivän tietämille asti, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Ensi viikolla on ainakin kaksikin kokousta, joten vapaita iltoja ei kovin monia ole. Ja saattaa olla että yksi palaverikin pitää vielä ensi viikolle mahduttaa. 

EIPÄ ole viitsinyt edes leffoja iltaisin katsella kun koko päivän on tuijottanut näyttöä. Mielellään lepuuttaa silmiään lukemalla. ■