woman.jpg

Eilen kiepahdin entisellä työpaikalla moikkaamassa frendejä jotka lopettavat tällä viikolla. Meno tuntuu olevan aivan samanlaista kuin ennenkin. Joidenkin asioiden hoitaminen siellä tuntuu olevan lähes ylitsepääsemätön tehtävä, mitä jutuista kuulin. Eivät yhtään harmittele kun pääsevät pois ko. lafkasta. Olihan siellä taas muutoksia tehty. Parempaan vai huonompaan suuntaan, sitä ei yhdellä silmäyksellä voinut sanoa. Erään muutoksen kohdalla mietin vain mitä tapahtuu kun joulu alkaa lähetä. Tapahtuuko taas yksi ajattelemattomuudesta seurannut muutos, joka takuulla sotkee,

Tänään kävin eräässä palaverissa, jonka anti oli käytännössä puhdas nolla. Likipitäen ensimmäinen repliikki oli "tämä loppuu sitten tähän". No ei harmita! Jos olisin jo halukkuutta kysyttäessä tiennyt mitä tuleman pitää, en olisi koko juttuun viitsinyt edes lähteä mukaan. Vielä kuulemma tulee palautelomake kotiin täytettäväksi. En ehkä kuitenkaan jaksa olla sen täyttämisen suhteen niin ilkeä kuin voisin, vaan yritän antaa palautteen rakentavassa hengessä. Taas käytiin läpi ja sain mukaan monta A4:sta asioista, jotka tähän ikään mennessä ovat kyllä melkolailla tuttuja. Arveleekohan noita lappuja tuhertavat että iän karttuessa alkaa taas ymmärrys vähetä, niin että pitää nämäkin perusasiat ihan paperilla antaa ja varmuuden vuoksi selittää samat asiat (ja vaikka useampaan kertaan). Käy jo etukäteen sääliksi noita frendejä, joilla on sama edessä. 

Jossakin välissä pitäisi siirtää haastattelu kännykästä tietokoneelle ja aloittaa jutun kirjoittaminen. Tosin aikaa on vielä reilu viikko, joten ei tässä kiirettä ole. Ja itse tuntuu siltä että pienessä paineessa/kiireessä luovuus pääsee irti - kumma kyllä. Huomasin sen koulutehtävienkin kohdalla: jos tehtävän aloitti heti sen saatuaan ei valmista tuntunut tulevan, mutta kun palautus oli seuraavana päivänä, homma sujui nopeasti.

Kolillekin pyydettiin syyskuussa kämppikseksi. Kieltäydyin kun vasta olin viikonlopun reissussa ja jos lokakuussa menen taas Tampereelle, niin en jaksa reissata koko aikaa. Ja kun Kolin reissun ohjelman aikataulu on aika tiukka, ei se tällä kertaa houkuttele.

Nyt odottelen onko se keli oikeasti muuttumassa vaiko ei? Kun meteorologitkaan ole samaa mieltä keskiviikon kelistä. Itselle kelpaisi kyllä välillä sadekuuro tai parikin. Ja kun vielä viilenisi alle 20 asteen niin olisi mukavampaa iltahämärissä käydä lenkillä. Syksyä silti odotan, sen ensi puraisua ja kuulaita aamuja.

Keskiviikkoillan päättää kokous, johon kulunee helposti parisen tuntiakin. Sen verran näytti olevan taas asiaa esityslistalla. Eiköhän tuon jaksa.