lehdet.jpg

TORSTAI oli poutapäivä, harmaa sellainen eikä lämpömittarikaan saavuttanut kuin hädin tuskin neljä plusastetta. Vielä kun tuuleksi sopivasti niin hanskat mennen tullen olivat hyvä olla olemassa.

TÄNÄ aamuna heräsin auringonpaisteeseen. Kello oli soimassa hieman aiemmin, sillä aamun ohjelmaan ennen töihinlähtöä kuului ikkunoiden pesu. Ja kun aamulla auribnko kurkisteli vähän väliä pilvien välistä oli mitä sopivin keli pestä ikkunat. Tunnin verran siihen sain kulutettua, mutta näkeepähän taas laseista pihalle :)  Töihin lähtiessä aurinko oli vetäytynyt pilviverhon taakse tehtyään aamupäivällä tehtävänsä, eikä lämmintä taaskaan ollut kuin hädin tuskin nelisen astetta. Hanskoille oli siis tarvetta eikä shortseillakaan enää menty.

TÖISSÄ meni ihan rauhallisesti ja iltavuorossa oli onneksi muitakin kuin minä ja Äiti Aurinkoinen. Pääsin siis pakoilemaan häntä. Iltapäivällä poikkesi pari jo talosta poislähtenyttä henkilöä moikkaamassa ja vaihtamassa kuulumisia. Ihan mukavaa että jotkut viitsivät käydä moikkaamassa kun siviilissä harvemmin tulee tavattua.

HUOMISAAMULLE on ennustettu heikkoa lumi/räntäsadetta ja myöhemmin päivällä saattaa tulla vettä. Töihinlähdön aikaan olisi ennusteen mukaan lämpötila nollassa, joten kyllä se nyt alkaa kylmenemään ihan oikeasti. Tänään töihin lähtiessä kävin katsastamassa kukkarinteen ja kyllä osa oli jo tuntenut kylmän puraisun mutta vielä ei ole aika leikata kaikkea matalaksi.

ONNEKSI pakkasia ei pahemmin vielä ollut ennusteessa sillä mun pitää saada ne kukkasipulit jossakin vaiheessa maahan. Niitä on sen verran paljon että todennäköisesti pitää parina päivänä laittaa ne ettei tunnu liian työläältä. Ja se aitakin pitää laittaa ennen maan jäätymistä. Kunhan ne saa hoidettua niin sitten voikin melkein alkaa odottaa kevättä ja ensi kesää että pääsee taas jotakin istuttelemaan.

HUOMENNA töiden jälkeen perunateatteria, siivousta ja pyykkäystä. Ja lauantaina neljän päivän vapaalle. Sitten on kolme työpäivää ja taas kolme vapaata. Mutta nyt peiton alle kun kello soi vaihteeksi aikaisin. ■