k%C3%A4velty.jpg

ALKUVIIKOLLA kun kurkkasin pidemmän ajan sääennustetta, oli tälle päivälle luvattu aurinkoa.

AAMULLA kun avasin verhot, oli taivas vetänyt niskaansa harmaan huovan ja vettä satoi. Aamupalan jälkene päätin jäädä odottamaan sateen loppumista telkkaria katsellen. Kun sateen ropina ikkunaan päättyi, arvelin että voisin lähteä kävelemään jonnekin päin. Vilkaisu ikkunasta romutti sen suunnitelman. Vesisade oli  muuttunut rännäksi ja vilkaisu lämpömittariin osoitti lämpötilan olevan laskussa. Eikä kauaa tarvinnut sitä räntäsadetta katsella kun alkoi lunta tupruttaa. Ja sitä tuli ihan kuin talvella. Houkutteli vielä vähemmän. Niinpä siirryin vuoteeseen lukemaan.

JOSSAKIN vaiheessa heräsin kirja sylissä. Lumisade oli loppunut ja ilmakin viilentynyt niin paljon, että lumi oli jäänyt maahan. Eihän sitä paljon ollut, sentti pari, mutta kyllä silti näytti heti valoisammalta.

EI mulla mitään varsinaista suunnitelmaa ollut suunnata minnekään joten sen verran ulkoilin että mutkan kautta kiersin lähikauppaan. Tuli samalla katsastettua missä kunnossa kadut ovat. Sataneen lumen alla oli sopivasti hiekoitussoraa, joten ei virsu lipsunut. Ja huomisaamunakin pitäisi olla pakkasta, joten työmatkan suhteen ei pitäisi olla ainakaan isompia ongelmia. Ja saattaapa olla hieman valoisampaakin kävellä töihin.

KUN olin luvannut että etsin niitä pyydettyjä kuvia siitä ikuisuuseepoksesta tänään, niin pitihän se tehdä. Saihan siinä aikaa kulumaan kun kahlasi kaikki kansiot joissa oli kuvia siihen kirjaan. Kansioita oli niin useita kun kuvat tulivat tipoittain ja skannasin uudet kuvat aina uuteen kansioon. Ja skannausvaiheessa nimesin kuvat aina alkuperäisen kuvaluettelon mukaisesti ja vasta käsiteltyäni ne saivat ne nimen joka kertoi niin sijainnin julkaisussa. Mutta löytyivät kyllä, ja kun olin laittanut ne kuvia kaipaavalle, niin tuli vielä illalla kiitosten kera viesti että kaikki kuvat olivat onnellisesti saapuneet perille.

ILLALLA katsoin Pay the Ghost -leffan. Eihän tuo mikään erityisen hyvä ollut, mutta päätin säästää Blacklistin viimeiset jaksot keskiviikolle kun on viikkovapaata. Ja keskiviikkona on taas pitkästä aikaa jalkahoitaja, eli tiedossa on tunti silkkaa rentoutumista. Mutta kohta on tullut aika siirtyä taas kirjan kanssa punkan puolelle. On sitten taas ainakin likimain pirteänä aamuvuorossa. ■