1.jpg

AAMULLA tuli taas vettä siihen malliin että ei tarvinnut edes kuvitella kävelevänsä töihin. Iltapäivällä jo hyvissä ajoin alkoi poutaantua joten pääsin kävellen kotiin. Nyt illan suussa taivas on melkeinpä sininen ja aurinko paistaa. Jospa se nyt poutaantuisi oikeasti.

HUOMISEN ohjelmaan olen nimittäin kaavaillut kaivavani ne pienemmän kukkapenkin reunapuut ylös ja sitä myöten laitan ne talteen, samaisesta penkistä pitää kaivaa ylös se kuunlilja ja orvokki ja istuttaa ne jonnekin sinne rinnepenkin seutuville. Ajattelin että istutankin orvokin nurmikkoon enkä kukkapenkkiin, jospa se siinä alkaisi levitä. Samoin huomenna pitää kylvää ne kesäkukan siemenet ja tehdä se pyröeä kukkapenkki, jonka keskelle tulee se pajuhäkkyrä ja sitten kaksi pussia hajuhernettä. Varastossa on vielä sata litraa multaa, saa nähdä riittääkö siihen pyöreään penkkiin vai pitääkö pyytää lisää. Lisää multaa tarvitaan joa tapauksessa kun tänään tulivat uudet kukkalaatikot. Laitetaan talon takapihalle täksi kesäksi kun etupihalle niitä ei voi laittaa. Kukkamummot toivoivat että pitää takapihalla olla jotakin silmäniloa kun sitä kautta kuljetaan melkein koko kesä.

JOS huomenna saan nuo tehtyä niin perjantaina voin ottaa hieman rennommin, ainakin sen yhden kirjan korjaukset pitää nyt perjantaina tehdä, ja jos sunnuntaina kävisin sen ikuisuuseepoksen kimppuun. Saisinpa senkin nytkähtämään eteenpäin. Lauantaina taas töihin ja sitten seuraava lauantaivuro näkyikin olevan vasta kuukauden päästä. Mukavaa kn on useampi viikonloppu peräkkäin vapaana. Puolisoltakin pitäisi muistaa kysyä milloin se loma elokuussa oli, niin että voisin hyvissä ajoin laittaa loma-anomuksen sisälle.

HUOMISAAMUNA kun ei niin kiirettä heräämisen kanssa ole, niin tänään voisin vaihteeksi valvoa hieman myöhempään. Pitkästä aikaa. ■