kapina.jpg

ILLALLA iso kone muuttui yht'äkkiä h-i-t-a-a-k-s-i. Ohjelmien käynnistäminen ei tuntunut onnistuvan ollenkaan. Ei auttanut vaikka kirjauduin ulos ja uudelleen sisään, eikä edes se että kirjauduin järjestelmänvalvojana sisään. Useampaan otteeseen piti käynnistää kone uudelleen ja jopa vikasietotilaa kokeilla. Onneksi verkkoyhteydet suostuivat toimimaan siinäkin. Lopulta sammutin koneen ja annoin sen olla virrattomana puolisen tuntia, ja kun käynnistin uudelleen annoin kaikessa rauhassa raksutella ja ruksutella, mitä sitten tekikään. Kun sitten varovaisesti kokeilin toimisiko, toimi se taas. 

ALKAA vaikuttaa siltä että voisin viedä koneen huollettavaksi lomaviikkoni ajaksi. Kun BIOSin paristo on kuitenkin vaihdettava niin sama se on jos asentavat käyttöjärjestelmän uudelleen. Ja samalla selviää toimiiko CD-asema nikottelematta vai pitääkö se vaihtaa ennen asennusta. Ei aina tahdo lukea levyjä, ei vaikka aseman optiikka on puhdistettu useampaan otteeseen. Kun kerran loman ajan olen yli viikon pois koneelta/kotoa, niin samahan se silloin on huollattaa. Ja kun on kolme muuta konetta joita tarvittaessa voin käyttää, ja tabletti, niin enköhän mä saa postit luettua silläkin aikaa. Tänään juuri tarkastin vanhimman (ja ensimmäisen) läppärini toimintakunnon. Hyvin toimii, varsinkin nyt kun siitä on riisuttu kaikki ylimääräinen softa. Olen pitänyt sitä tallessa ihan kuriositeetin vuoksi, vaikka sille harvoin onkin käyttöä.

KUN kone ei suostunut yhteistyöhön, piti katsella telkkarin tarjontaa. Onneksi sentään tuli Arrow ja Sleepy Hollow. Katselin niitä kun annoin koneen huilia, ja käynnistyä kaikessa rauhassa uudelleen. 

HUOMASIN kyllä että Windowsin päivitykset olivat muutelleet asetuksia ihan omine lupineen. Esimerkiksi virransäästöasetuksiin oltiin taas koskettu. Piti palauttaa ne sellaisiksi kuin mä haluan. Mitä muuta onkaan muutettu, on vielä selvittämättä. Jollakin tapaa on asentunut sekin päivitys, että Windows asentaa päivitykset, ja niiden asennusta voi vain siirtää. Toisaalta tuossa aiemmin keväällä ei Update tahtonut toimia lainkaa, haki ja haki päivityksiä mutta valmista ei koskaan tullut. Ja Essentialkin kenkkuili, automaattisten päivitysten hakemisesta ei tullut mitään vaan nekin piti manuaalisesti hakea. Ja nythän se tuossa taannoin sammui vähän väliä. Viruksia ei koneelta löytynyt, ajoin nimittäin usemman tutkan, joten jossakin vaiheessa oli mennyt Essentialissa bitti poikittain. Piti poistaa se käytöstä ja asentaa erillinen ohjelmisto tilalle. Nyt ei se ainakaan kiusaa koneella. Ja hyvin tuo virussuoja tuntuu huomaavan nettisivujen tyrkyttämät virukset.

ILTAPUHTEISIIN kuului myös illan viimeinen verensokerin mittaus. Vähän aikaa tuijottelin mittarin näyttöä, kun ilmoitti arvon 1,4. Ei siinä auttanut muuta kuin tehdä uusi reikä sormenpäähän ja mitata uudelleen. Tällä kertaa lukema oli 6,4, joka varmaankin oli oikein. Jos se olisi ollut tuolla alle kahden niin en varmaan olisi edes pystynyt mittaamaan. Saattaa olla että mittaliuskan päähän tuli jotain epäpuhtauksia tai liuska oli viallinen, tai sitten mittari vain päätti sekoilla. Päivän muut mittausarvot ollivat ihan kohdallaan, joten sokerit eivät tuota arvoa aiheuttaneet. Ei ole ennen tuolla tavalla sekoillut, eikä paristotkaan vielä ole loppumassa, joten katsotaan lauantaina kun on seuraava mittauspäivä, mitä mittari touhuaa. ■