snow.jpg

PÄIVÄLLÄ kävin vielä katselemassa sen erään asiakkaan webbihotellin hallintapaneelia, mutta ei siellä todellakaan ollut mahdollisuutta tehdä useampia käyttäjätunnuksia. Ja tarjosi suojattavaksi ainoastaan hakemiston juurta, mikä ei millään muotoa ole se mitä halutaan. Ilmeisesti tullaan vaihtamaan webbihotellia jossakin vaiheessa.

ILTAPÄIVÄLLÄ lähdin kohti illan luentopaikkaa. Aurinko paistoi ja oli mukavan lämmin. Luentosali oli vaihtunut, mutta onneksi uusi löytyi ongelmitta. Alussa tuntui siltä miten mä jaksan siellä istua loppuun asti, kun penkit olivat niin kovia istua, mutta noustiin seisomaan aina sillä välillä kun luennoitsija vaihtui, niin saatiin veri vähän paremmin kiertämään. Juuri ennenkuin viimeinen luento oli loppumassa, ulkona hämärtyi ja alkoi tupruttamaan lunta ihan kunnolla. Olipahan mukava tallustaa sieltä bussipysäkille kun lunta tuli kuin talvella konsanaan. Onneksi matka ei kuitenkaan niin kamalan pitkä ollut.

KOTONA tarkistin sähköpostit ja siellä oli viestin sen erään kirjan toimittajalta. Kyseli voisiko huomenna iltapäivällä tuoda kuvat mulle. Vastasin että sopii oikein mainiosti, on tässä sormet syyhynneetkin päästä työstämään sitä kirjaa eteenpäin. Nyt on tulossa kuvat lukuihin 2-11, joten näiden kuvien lisäämisen jälkeen aletaan olla jo lähellä kirjan loppua. Lukuun 12 tulee vielä kuvia, mutta niitä aikovat karsia, kun laittavat mieluummin noita vanhoja (ja historiallisempia) kuvia. Ja luku 13 loppuukin kesken, siinä on vain yksi kappale. Ehkä saadaan kesän aikana tämä vielä painoon. Todennäköisesti tästäkin tiedostosta tulee jo sen verran iso ettei sähköpostilla kulje, ei vaikka tallennankin sen käyttäen sähköisen julkaisun asetuksia. Pitää laittaa se jonnekin ladattavaksi, niin pääsevät katselemaan. Kansikuvakin on jo olemassa, vielä pitää jossakin vaiheessa päättää tuleeko julkaisu kartonkikansiin vai tuleeko siitä (kalliimpi) kovakantinen versio.

TÄNÄ iltana ei välttämättä tarvitsekaan etsiä leffaa katsottavaksi, kun tulee Euroviisujen ensimmäinen semifinaali. Pitäähän se katsoa. Jos sen jälkeen ei vielä nukuta, niin kävin jo päivällä katsomassa illalle sopivan elokuvan. Mutta voin säästää sen huomisellekin. ■