saa.jpg

AAMULLA heräsin 10 aikaan kellon soidessa. Sälekaihtimien takaa paljastui tasaisen harmaa taivas, ja muutama lumihiutalekin lenteli ilmassa. Iltapäivällä sateli välillä vettäkin ja välillä jopa muisti pitää taukoa sateista.

TÄMÄN päivän olin varannut sen ikuisuuseepoksen korjailuun. Aamupalan ja kiireettömän valmistautumisen jälkeen oli aika käydä korjausten tekoon. Onneksi osa oli pelkkiä tekstikorjauksia, mutta uusia kuviakin piti lisätä. Ja tietty ei tarvitse kuin lisätä kuin yksi kuva niin kaikki teksti ja kuvat juoksevat sen jälkeen miten sattuu. Eli korjailtavaa oli enemmän kuin toimittajat ehkä osasivatkaan aavistaa. Muutama kuva oli merkattu mulle toimitetuksi mutta ei niitä löytynyt, ei koneelta eikä mulla olevasta materiaalista. Piti vain laittaa kirjaan siihen kohtaan huomautus että kuvaa ei löytynyt. Mulla on muutenkin melkoisen korkea pino tuotuja korjauksia ja muuta aineistoa jonka ajattelin luovuttaa kaiken pois kun seuraavan kerran nähdään. Ja vieläkään en tiedä edes likimain julkaisun lopullista sivumäärää, sillä jos sinne väliin tungetana kuvia sivuja tulee lisää enemmän kuin yksi, kuinka paljon riippuu ihan kuvan/kuvien koosta. Edelleen toivon että juhannukseen mennessä tämä olisi lopultakin pois käsistä. En muista toista kirjaa jota oltaisiin yhtä pitkään tehty.

HUOMENNA on ainakin pyykkipäivä, ja ajattelin piipahtaa kirjastossa katsomassa löytyisikö jotakin iltalukemista. Ja kun kerran on vapaapäivä niin voisin käydä kurkkaamassa Kontissa, kun olen kuullut juttuja että siellä olisi tavaraa vähemmän myynnissä kuin ennen. Ainakin kun viimeksi poikkesin siellä huonekaluosasto oli lähes tyhjä. Oli siellä yksi tornihylly jonka olisin voinut ostaa mutta kun 12 euron hintanen hylly olisi maksanut kuljetuksineen 42 euroa niin sai jäädä sinne. Ehkä mä saan sen jostakin muualta hieman halvemmalla. Oli nimittäin sen verran korkea että ihan kantamalla ja bussissa sitä ei olisi saanut tuotua.

EILEN oli The Order -maraton eli katsoin koko tuotantokauden loppuun. Tänään pitää katsoa sitten jotakin muuta ja uutta. Ehkä otan The Umbrella Academyn koekatseluun ellen sattumoisin löydä jotakin elokuvaa jonka voisin katsoa. Viime aikoina olen laiskanpuoleisesti jaksanut katsastaa muita elokuvapaikkoja, tosin varmaan siksi että nyt mulla vaihtuu työvuoro melkein päivittäin. Niinkuin tälläkin viikolla, ja ensi viikolla. Kyllä se rytmiä vielä sotkee mutta pikkuhiljaa alkaa tottua menemään nukkumaan aikaisemmin paitsi niinä iltoina jolloin iltavuoro on ollut tavallista enemmän tapahtumia ja toimintaa sisältävä. Silloin ei osaa heti rauhoittua.

relax.jpg

RENTOUTUMISEN ja rauhoittumisen avittamiseksi asensin tablettiin  Relax Melodies -nimisen sovelluksen. Kyllä se mukavasi saa rentoutumaan kun kuuntelee sateen ropinaa ja tuulen huminaa. Ja kun sen äänimaailman saa muokattua juuri sellaiseksi kuin haluaa ja vaihtoehtoja todella on, niin kyllä sieltä omansa löytää. ■