256.jpg

AAMULLA herätessä huomasin pähkäileväni että miloinka aurinko on viimeksi näyttäytynyt? Tuntuu että tätä tasaisen harmaata säätä on jatkunut jo ties kuinka kauan. Päivä on vain hiukan pimeämpi kuin yö. Ei mua haittais vaikka aurinko alkais pilkahdella, tosin varmaan silloin mentäisiin jo pakkasen puolelle. Ei sekään haittaa kunhan lumi vaan pysyy mahdollisimman kauan poissa. Ennusteissa luvataan kaikkea muuta paitsi vanhoja mummoja taivaalta:
Ilmatieteen laitos lupaa alkuviikolle vettä, räntää ja lunta. Räntäsateet ja märkä lumi leviävät länsirannikkoa lukuun ottamatta koko Etelä- ja Keski-Suomeen.

ILTAPÄIVÄN puolella suoritin jo melkein tavaksi tulleen viikonloppukäynnin saksalaisessa kaupassa. Piti hake alisää banaaneja kotiin kyprsymänn, jogurttia sun muuta. Muutama tuttukin oli eksynyt ostoksille ja niinpä siellä meni vähän enemmän aikaa. Toisaalta ei ollut kiire minnekään, joten enpä suotta hötköillyt.

KOTIIN tultua otin julmetun kasan CD- ja DVD-levyjä vaatehuoneesta (niillä ei ollut muuta kuin ikivanhoja ohjelmia). Edustivat sen verran vanhaa softaa että kympin kanssa ne ei enää toimisi, seiskan ja kasinkin kohdalla ihan jokainen ei enää olisi asentunut, tai jos asentaminen olisikin onnistunut niin toiminnan kanssa niin ja näin. Ei muuta kuin sakset käteen, pari leikkausta jokaisen levyn reunaan ja roskapussiin. Ovatpahan lopultakin pois sieltä. Kotelot odottavat eteisessä roskakatokseen pääsyä, niillä olisi saanut roskapussin tai pari helposti täyteen. Kiikutan ne sellaisenaan lähemmäs roskiksia. Levyjä tuhotessa tuli mieleen että pitäsi jossakin vaiheessa käydä hakemassa kaverilta ne loputkin pelilevyt ja kiikuttaa vaikka Konttiin. Pitäisi vain löytää sellainen sopiva hetki että hän olisi kotona.

HUOMENNA ajattelin käydä läpi viherkasvit. Yksi pääsee biojätteen sekaan, yksi nyt alkajaisiksi uutene ruukkuun ja amppeliin kun alkaa olla sen verran roikkuvaa mallia että pääsee kasvamaan vapaasti kun roikkuu katosta. Muita pitää vähän saksia ja siistiä niin kestää katsella taas jonkun aikaa niitä.

TELKKARIA katsellessa tuli ihan hullu ajatus (no ainakin jonkun mielestä): jos laittaisi 15 senttiä leveän kukkalaudan oven karmin päälle? Toisaalta kun kämppä on mun niin miksen mä voisi tehdä niinkuin tykkään. Pitää kokeilla aluksi ilman kiinteää asennusta, että miltä se näyttää. Voi olla että ei olekaan niin hyvä idea kuin nyt tuntuu. Tai sitten saattaa olla että kaipaa viereisenkin oven päälle samanlaisen, ettei näytä yksinään niin orvolta. Bilteman katalogia jo silmäilin ja sieltä sellainen löytyisi. Pitää nyt jutella yhden taiteellisemman ihmisen kanssa mitä miletä hän on asiasta. Enkä mä nyt ainakaan huomenissa ole menossa hakemaan. Muistan kyllä käyneeni joskus asunnossa jossa oli "ikkunalaudat" oviaukkojen yläpuolella eikä se hassulta näyttänyt. 

KATSASTELIN myös tekoviherkasveja. Viikolla kävin jo eräässä liikkeessä katsomassa, mutta 250 euroa on hiukan suolainen hinta... Verkosta löytyy toki halvemmalla mutta niitä ei tietenkään pääse katsomaan vaan tavallaan joutuu ostamaan sian säkissä. IKEAssa olisi jotakin, voisihan sielläkin käydä katsomassa. Inhottaa vain kiertää suurinpiirtein koko kauppa läpi ennenkuin pääsee tekokasvien lähellekään. Voisinhan mä sielläkin jossakin välissä pyörähtää. Ja jos sinne tulisi lähdettyä niin voisi katsastaa uutta ja kapeampaa hyllyä. Sellainen 30 cm leveä hylly olisi just passeli mutta löytyykö? Tai joku systeemi jota voisi kehitellä itse mieleisen. Kontissa katselin kerran "vanhan ajan" levytornia, olisi ollut 2 metriä korkea mutta oli musta. Väriltään ei sopinut sisustukseen enkä inspiroitunut sen pintakäsittelystä. Jäi siis ostamatta - eikä harmittanut.

ENSI viikolla on ainakin maanataina kokous, ja keskiviikkona olisi mahdollisuus viettää aikaa koulutuksessa mutta en ole vielä päätöstä osallistumisesta tehnyt. Pitää huomenna vielä tutkiskella onko intoa lähteä istumaan sinne, ja jos on niin helppo sinne on huomenissa sitten verkossa ilmoittautua. Nukutaan nyt yön yli. Josko sitten ollaan viisaampia. ■