ikea.jpg

Päivällä käväisin hakemassa verhot ja halogeenit. Vanhasta tottumuksesta halogeeneja hankkiessa menin tietysti ensin kauppaan A, jossa piikit töröttivät tyhjinä tyhjinä siinä kohtaa missä niitä lamppuja olisi pitänyt olla. En edes viitsinyt vaivat myyjää kysymällä onko niitä tulossa lisää, sillä kyseinen liike yrittänee kohottaa profiiliaan jättämällä pikkuhiljaa tavaroita pois valikoimistaan. Niin kävi kun edellisen kerran kävin etsimässä, ja piikki törötti tyhjänä: "tuote on poistunut valikoimastamme, laput ovat jääneet näköjään vielä tähän". Ajattelin että käyn katsomassa liikkeessä B, kun matkalla sinne tajusin että 90 asteen käännös ja liikkeeseen C, josta takuuvarmasti löytyy. Ja löytyihän sieltä, ja plussana komea miesmyyjä tuli pyytämättä avuksi. No verhot olivat valmiiksi ommeltuina ja pakattuna kun menin niitä hakemaan. Ja kun olin maksanut ne jo tilatessa niin ei tarvinnut muuta kuin ottaa paketti ja kiittää. Ohimennen vilkaisin myynnissä olevia räsymattoja: oli siinä sellainen joka olisi keittiöön kelvannut, mutta vaan liian lyhyt.

Iltapäivällä sitten kohti Konttia. Miten kolme kirjaa voikaan painaa niin paljon? Olivat kyllä kaikki A4-kokoisia ja kaikissa useampi sata sivua, joten kyllähän sitä painoa kertyi. Jätin kirjat lahjoitushäkkiin ja suuntasin suoraan mattoja katsomaan. Eipä ollut tällä kertaa. Upea valkoinen räsymatto ja oikean pituisena, mutta ei sitä keittiöön olisi voinut laittaa. 

Kun kerran olin liikkeelle lähtenyt, niin poikkesin vielä huonekaluliikkeeseen kysymään, olisiko antaa arviota milloin vitriini voisi tulla/olla noudettavissa. Kaksi oli tullut, mutta ne olivat menneet mun edellä jonossa oleville. Viikko pitää kuulemma vielä odottaa. Toivottavasti se pitää paikkansa, meneehän sen saamiseen sitten kolme viikkoa. Kiva olisi lopultakin päästä kasaamaan sitä ja saada astioita oikeille paikoilleen. Ja kun mielessä oli ne parvekelaatatkin, niin vilkaisin olisiko niitä edelleen tarjolla. EIpä ollutkaan enää sitä mallia jota olin kaavaillut, oli kappalemäärältään pienemmässä pakkauksessa ja kalliimmalla hinnalla. Saattaa mennä ensi kesään ennenkuin on laatat parvekkeella, ellei nyt jostain satu löytymään edukkaita pakkauksia. Olisi pitänyt vaan silloin käydä hakemassa kun niitä vielä oli.

Illalla kotona jäin pähkäilemään sitä valkoista mattoa. Se olisi enemmän kuin passeli sängyn viereen. Josko huomenissa menisi katsomaan onko se vielä siellä ja jos on, ostaisi pois kuleksimasta. Tosin tahtoo Kontin kohdalla olla, että jos et heti osta, niin seuraavana päivänä sen on jo mennyt. Jos keli sallii niin voisi kävellä katsomaan huomenissa.

Oli taas niin hiostava päivä, vaikka aurinko ei juuri näyttäytynytkään. Tosin aamulla kuuden aikaan taivaanranta hehkui niin upean punaisena. Pian kuitenkin taivas peittyi harmaaseen pilviverhoon, ja tuossa pari tuntia sitten alkoi ripeksiä vettä. Sääennusteen mukaan aamuun asti. Sataisi sitten kunnolla ja voisi vähän ukkostaakin, niin ehkä ei olisi niin hautovaa. Olisi mukavampaa kävellä, jos huomenna sinne maton tarkastusreissulle lähden. ■