frei.jpg

Torstaina käväisin ostamassa pari elokuvalippua niin sikahalpaan hintaan ettei sitä edes voi ääneen sanoa. Menin iltapäivällä ostamaan, ja olivat kuulemma liput käyneet kaupaksi, parikymmentä oli jäljellä kun menin. 200 lippua meni päivässä pelkän sähköpostiviestin avulla. Omille lipuille tulee käyttöä kunhan uusi Tähtien Sota tulee teatteriin. Ja on ihan sama meneekö 2D- vai 3D-näytökseen, liput kun kelpaavat molempiin. Ajattelin tarjota elokuvaillan eräälle, ja josko käytäisiin pizzalla tai jossakin syömässä ennen tai jälkeen elokuvan. Huomenna alkaa lippujen ennakkomyynti näytöksiin, mutta ei voi vielä ostaa kun en tiedä hänen työvuorojaan ja vapaitaan. Ostan verkkokaupasta paperilipuilla heti kun vaan saadaan päivä selville. 

Perjantai ja lauantai kuluivat kokonaan erään julkaisun taiton merkeissä. Kyseisellä julkaisulla on meneillään jo 7. uudistettu painos, ja tavoitteena ja tehtävänä oli säilyttää sivumäärä (yli 300) ennallaan ja mahdollisuuksien mukaan vielä niin, että sisällysluetteloonkaan ei tarvitsisi kajota vaan kaikki osiot säilyisivät ennallaan entisillä sivuillaan. Osa kuvista vaihtui, osa säilyi ennallaan, joten aivan aluksi piti käydä kaikki kuvat läpi ja muokta ja vaihtaa uudet kuvat. Kuviakin vaihtui ihan kiitettävästi. Tekstikorjaukset tulivat edellisen muutosversion päälle tehtynä, joten piti katsastaa oliko osa muutoksista tehty jo edelliseen painokseen. Toki olisin voinut taittaa koko julkaisun alusta asti uudelleen, mutta katsoin kuitenkin helpommaksi tehdä korjaukset jo olemassaolevaan taittoon. Perjantaina maltoin lopettaa ennen Poirotin alkua, mutta lauantai-iltana iski vimma ja halu saada julkaisu kasaan ja laitettavaksi Dropboxiin. Niinpä kello olikin likimain puoli neljä aamuyöllä kun kaikki oli tehty. Sitten ei oikein nukuttanutkaan mutta piti kuitenkin yrittää. Heräsin jo kahdeksan aikaan ja tuijotin töllöä kunnes tuntui siltä että voisi pari tuntia saada nukutuksi.

Pari tuntia nukuin ja pistin sitten perinteisen hernekeiton hellalle porisemaan. Siinä keiton kypsyessä otin työn alle englanninkielisen julkaisun korjaukset. Eipä niitä onneksi kovin kummoisesti ollut, olivat vain vielä hioneet kieliasua, mutta muutoin taitto kelpasi kyllä. Sain tuonkin julkaisun kiirehtimättä korjattua, ja se lähti taas tarkastettavaksi uudelleen. Tällä kertaa oli kyse pelkästä verkkojulkaisusta, joten kulki sähköpostin liitetiedostona. Tai kyllähän mun sähköposti nielee likimain 100 Mt:n liitteen, mutta vastaanottajalla ei.

Kun soppa oli kiehunut päätin ulkoistaa itseni ja käväistä Lidlillä. Mukavahan sinne oli kävellä kun aurinko paistoi ja tuntui vielä lämpimältä. Muutaman räpsynkin nappasin kun puut hehkuivat ruskan väreissä. Puutelistalla oli tärkeimpänä vesi jonka ostan vain Lidlistä (pitää olla merkkiuskollinen, ja toiseksi Saskia maistuu parhaimmalta). Olenhan mä kokeillut noita merkkivesiä mutta ei ne ole mun makuun, pahimpia ovat ne keinotekoisia aromeja täyteen tungetut merkkivedet. Yäk! Ei kiitos.

jarre.jpg

 

Päätin että kun tuollaisen rupeaman läpi kävin, palkitsen itseni illalla pullolla kuohuvaa. Ihan shamppanjaan ei tällä kertaa päädytty, vaan jääkaapissa olevaan kuohariin. Pistän turhia valoja pois ja kuuntelen Jean-Michel Jarren uusimman studioalbumin. Olen mä siitä jo toki siitä sinkkulohkaisuja kuunnellut mutta nyt olisi vuorossa koko albumi. Aina joskus pitää varata aikaa vain itselle ja saada olla itsekseen itsensä kanssa.  Ja nyt on sellainen ilta.

Huomenna käväisen hakemassa kuvia edelleen työn alla olevaan julkaisuun, eräs kirjoittaja laittoi jälleen sähköpostia että hänen artikkelinsa on edelleen työn alla. Enpä viitsinyt vielä edes vastata kun koko julkaisulla ei mitään kiirettä enää ole. Tämä on se sama julkaisu joka on jo vuoden myöhässä aiotusta. Otetaan siis rauhassa. Ja muutama lasi kuplivaa. ■