kaaavioo.jpg

EN varmaan ole pitkään aikaan noussut yhtä rivakasti kuin tänä aamuna. Puoli kahdeksan aikaan havahduin tajutessani että eilen laittamani kirjan painoaineisto ei sisältänytkään oikeaa muokattua lähdeluetteloa. Salamana koneelle ja sähköposti liikkeelle että ei saa lähettää aineistoa painoon vaan siihen tulee vielä muutoksia. Tuon äkkiherätyksen johdosta ei keittiössä oikein aamupuuhat tahtoneet onnistua. Kaadoin vettä kyllä vesilasiin mutta en kahvinkeittimeen, ja kun sain veden sinnekin mittasin kahvinporot ilman suodatinpussia suppiloon. Lopulta sain kaiken tehtyä niinkuin pitääkin, mutta melkoisen hankalalta se tuntui. Hieman alkoi ajatus kulkea taas normaaliin tapaan kun olin saanut ekan mukillisen kahvia kitusiin ja toinen oli menossa. Ja sitten vielä aamusuihku, lopuksi niin kylmällä vedellä kuin sieti niin jotenkuten oli taas tajuissaan.

ENSIMMÄINEN tehtävä olikin sitten korjata se lähdeluettelo painoaineistoon ja kun olin aikeissa laittaa uuden version eteenpäin, huomasin että viestiini olikin vastattu. Kilpailuttavat muutaman painotalon ja vasta sitten menee painoon. Eli ei sitten ollutkaan hätää. Ja nyt se julkaisu jää odottamaan tietoa painopaikasta, ennenkuin kuin voin viimeistellä sen ja laittaa sitten sekä painoaineiston että sähköisen version eteenpäin.

AURINKO kömpi tuota tehdessä esiin melkoisen tumman pilven takaa ja päätin että käväisen hoitamassa asiat kaupungilla siinä välissä. Ensin apteekkiin hakemaan lääkkeet, farmaseutti tarjosi heti kolmen kuukauden annosta mutta tyydyin puoleen siitä kun nämä lääkkeet eivät ole KELA-korvattavia. Pääsen mä näillä joulukuun loppuolelle, haen sitten taas lisää. Seuraavaksi suuntasin ostamaan kaksi uutta tyynyä. Ne onneksi löytyivät helposti joten siinä putiikissa ei tarvinut kauaa viipyä. Matka jatkui kirjakauppaan ensi vuoden kalenterin ostoon. Tyydyin ostamaan "päivityspakkauksen" kun nuo nykyiset kannet ovat edelleen hyvässä kunnossa. Ruokakaupasta sapuskaa täksi illaksi ja sitten takaisin koneen ääreen.

JATKOIN sen postuumin eepoksen taittoa. Hieman hankalaksi taiton teki se, että eräs kuvien toimittaja oli numeroinut mun listani uudelleen, ja mä jouduin vertailemaan omaa listaani ja tätä toista. Ja kun uuteen listaan oli lisätty kuvia joita ei edes alkuperäisessä käsikirjoituksessa ollut, niin sekin sotki vielä hommaa entisestään. Onneksi kuitenkin kuvia olin jo siihen julkaisuun nostanut, niin sain jonkinlaisen selvyyden missä kohtaa uutta listaa mennään. Taiton pääteeksi laitoin aineiston varmuuden vuoksi talteen USB-tikulle. Tällä hetkellä kirjan aineistoa on lähes 4 Gt, eli ihan kohtuullisesti. Valmista painolaatuista PDF-tiedostoa on jo yli 30 Mt, eli ei kulje sähköpostilla (ainakaan vastaanottajalle päin, kyllä tuo mulla lähtisi liitteenä mukisematta matkaan).

HUOMENNA ruokakauppaan, kukkasipulit maahan ja ainakin siivous. Tänään vielä elokuva. ■