splash.jpg

VAIHTEEKSI taas aurinkoinen ja melkein keväältä tuntuva päivä. Vuorossa taas aamusuihku jätesäkki jalassa (eilen jätin suihkun väliin kun en minnekään ollut menossa), mittaukset ja lääkkeet. Kun toinen mittaus pitää suorittaa aina kaksi tuntia ruokailun jälkeen, katselin telkkua ennenkuin lähdin kauppaan. Kenkää jalkaan laittaessa huomasin että pikkuvarvas ei enää olekaan kipeä - ainakaan toistaiseksi. Peukalovarpaan haava on tietysti vielä kipeä. Ihmekös tuo kun sitä kaksi kertaa viikossa kaivellaan jos jonkinlaisella instrumentilla. Pysäkille kävely oli kuitenkin jo helpompaa kuin torstaina, joten siinäkin yksi ilonaihe lisää.

KAUPASSA kaikkea terveellistä ostoskoriin. Porkkanoita, kaalia, kurkkua, paprikaa, appelsiineja jne. Haluamaani ruisleipää ei ollut hyllyssä joten jouduin tyytymään toiseksi parhaaseen vaihtoehtoon. Maanantaina pitää tankata lisää kunhan olen käynyt haavahoitajalla; ainakin raejuustoa ja kananmunia. Ja jos sitä kaipaamaani leipää on tullut, niin sitäkin. Voin laittaa tuon nykyisen pakkaseen odottamaan jos en jaksa lähteä hakemaan. Paprikoita olisi kiva ostaa kunnon satsi, mutta kilohinta on tällä hetkellä turhan korkea. Voisi kiehauttaa paprikasuikaleet pienessä vedessä ja tehdä siitä sellaista tahnaa jota saisi levittää ruisleivälle. Ja mun pitäisi opetella käyttämään rasvalevitteitä leivällä.Sydänmerkittyjä sellaisia. En ole vuosikausiin käyttänyt leivän päällä mitään rasvaa joten saattaa aluksi tuntua melkoisen oudolta, ja maistua jopa pahalta äkkiseltään. Mutta eiköhän siihen totu.

KUMMIA ovat nämä kelit. Eräs kaveri soitteli iltapäivän puolella ja kertoi siellä (alle 10 km välimatkaa) oli aamupäivän puolella satanut hetken lunta ihan kunnolla. Itse kun kävin ennen puoltapäivää viemässä roskia niin täällä tuli rakeita niin että pää kopisi, vaikka taivaalla ei ollut kuin muutama hassu pilvenlonka ja aurinko paistoi. Huomenna saattaa tulla lunta, ennustetaan. Muistelen eilisiltana sääkartan olleen kokolailla sadevyöhykkeen peitossa.

saa.jpg

ahs2.jpg

SUB mainostaa kummallisesti tulevia ohjelmiaan. Kaikkia joutavia lässynlässyn-tosi-tv-ohjelmia tai ikivanhoja elokuvia kyllä mainostetaan, mutta kertaakaan en ole huomannut että illalla alkavaa American Horror Story: Roanokea oltaisiin mainostettu. Onneksi tulee kuitenkin aamulla aina tsekkattua mitä telkusta on tulossa. Tätä herkkua on tiedossa kahden jakson verran tänä iltana. Sitä ennen voisi seikkailla kanavilla ja katsella pätkiä illan elokuvista. ■