seis.jpg

 

Taivas on harmaa kuin lähiön betoniseinä, sade hakkaa ikkunapeltiä kuin rumpupatteri ja taitaapa Ukko Ylijumalakin jossakin kaukaisuudessa vasamiaan viskellä. Ulosko? Ei kiitos! 

Tänäänhän oli mielenilmaisu/osoitus Rautatientorilla mutta kun jo monta päivää aiemmin luvattiin että vettä riittää perjantaille, päätin jättää suosiolla tapahtuman väliin. Ei inspiroinut lähetä kastumaan ja palelemaan sinne pariksi tunniksi vaikka mahdollisuus olikin. Eiköhän tässä syksyn aikana vielä kastumaan ehditä. Ennakoin tätä päivää sillä että kävin eilen kaupassa ja hankin evästä tällekin päivälle, niin edes kaupassa ei tarvitse käydä. Toivottavasti huomenna on jo parempi keli kun pitäisi taas tankata viikonlopuksi ja alkuviikoksi.

Tälläisen harmaan päivän voi kuluttaa vaikka työtä tehden. Historiikki on odottanut tuossa korjauksiaan, mutta kun sillä ei vieläkään suurempaa kiirettä ole, niin olen siirtänyt sitä näihin päiviin asti. Aiemmin taittamani lehti tuli eilen painosta; olin hieman pettynyt paperilaatuun jonka paino oli valinnut. Mustavalkoiset kuvat eivät olleet parhaimmillaan, olisin odottanut että paino osaa valita hieman paremman paperin. No, joulukuussa on tehtävä tarjouspyyntökierros jokatapauksessa, ja silloin pitää muistaa tähdentää paperinlaatuvaatimuksia. Itse asiassa haluaisin vaihtaa nykyisestä painosta toiseen, jossa jo kaikki muu materiaali painatetaan, mutta kun kalliimmpaa hintaa oli tarjousten läpikäynnissä vaikea perustella niin että se olisi mennyt läpi. Tosin tämä toinen paino tarjoaa kyllä enemmän palvelua samaan hintaan, joten sitä voisi koettaa käyttää valinta-argumenttina seuraavalla kerralla.


Ensi viikolla tai sitten vasta loman jälkeen pitäisi käydä hankkimassa uudet työpisteen valot. Nykyiset ovat IKEAn ja laatu ei ehkä ole parasta mahdollista. LED-valot kirkastuvat ja himmenevät omia aikojaan, joten varsinkin näin harmaana päivänä tuo kirkastuminen ja himmeneminen tuntuu häiritsevältä. Isoja valoja en halua käyttää, koska silloin valaisisin turhaan koko tilan. Todennäköisesti Clas Ohlson tarjoaa tarvitsemani valolistat, ja niitä olen aiemminkin hankkinut ja hyväksi havainnut. Huomaahan sen jo hinnastakin. Vajaa kymppi versus 35 euroa.


Kukkasipulit saapuivat eilen. Nyt maa kastuu sopivasti niiden istuttamista varten. Tosin istutan ne varmaan vasta kun olen palannut Tampereen kurssikeikalta, niin eivät turhaan ala kasvaa ennen kevättä. Riittää että ehtivät hiukan juurtua kevättä ajatellen. Vilkaisin aamulla nettikauppaa josta sipulit ostin, eikä niitä enää saakaan :)  Viime hetkillä siis ehdin ostamaan ne. Alunperinhän mulla oli tarkoituksena ostaa kukkasipulit Lidlistä, mutta 40 sipulia sieltä ostettuna olisi maksanut jo niin paljon että päätin kurkata kuitenkin ensin verkkokauppaan. Ja tällä kertaa kannatti. Nyt vaan odottelemaan lokakuuta ja poutasäätä.

sahrami.jpg