jail.jpg

Maanantaina ehdin ehkä parikymmentä metriä ulko-ovelta kun alkoi räntä lentää. Tuuli niin että räntä tuli vaakasuoraan, ja tuuli vaihtoi suuntaa niin, että sateenvarjosta (jos se nyt olisi ollut mukana) ei pahemmin hyötyä olisi ollut, tai sitten se olisi siirtynyt hyvin äkkiä roskikseen.

No, nokka pystyyn ja huppu päähän ja matka sai jatkua suuntana kirjapaino. Jätin molemmat julkaisut vedostettavaksi, ja mainitsin että ennen keskiviikkoa niitä en tarvitse. Painossa asioidessa oli räntäsade tauonnut, joten hiukan paremmassa säässä pääsin jatkamaan matkaa kohti seuraavaa etappia, eli alkuviikoksi sijoittuvaa viikonloppua. Kyyti kuljetti perille ja sielläpä satoikin lunta. Onneksi ei ollut kuin viiden minuutin matka sisätiloihin.

Perillä odotti kylmä olut, joten janonsa sai heti sammutettua. Iltapäivän aikana kerrottiin myös, että reilu viikko on mennyt gluteenittomalla ja laktoosittomalla ruokavaliolla, ja sellaista olisi kuulemma illallakin tarjolla kasviskiusauksen muodossa. Makua antamaan kiusaukseen lisättiin sinihomejuustoa, eikä se ollut ollenkaan hassumpaa. Ajattelinkin kokeilla tehdä samaa itsekin, tosin twistillä. Ilta ja yö kuluivat olutta siemaillen, maailmaa parantaen ja välillä pihalla piipahtaen tupakalla lumisateessa.

Tiistaiaamuna ei ollut krapulasta tietoakaan, vaikka kohtuullisen runsaasti kaikki kuitenkin olutta otimme. Iltapäivällä piti alkaa taas suunnistamaan kotia kohti. Matkan aikana ehdin hyvin tsekata sähköpostitkin, spammerit olivat taas aktivoituneet mutta oli siellä viesti painostakin: vedokset olivat valmiina.

Tämän aamun ensimmäisiin töihin kuuluikin sitten käydä hakemassa vedokset. Muutamia kirotusvireitä oli kummassakin, mutta ne olivat aika äkkiä korjattu kun pääsin koneen ääreen. Huomenna on toisen kirjan tiimoilta viimeinen silmäys ulkoasuun, ja samalla voin tarkastaa erään henkilönimen toisesta julkaisusta. Palaveri on kuitenkin sen verran myöhään, että en huomenissa enää ehdi niitä painoon jättää tehtäväksi. Pitää viedä perjantaiaamuna. Illalla oli kokous, joka tällä kertaa saatiin tunnissa läpi, niin että pääsi ihan ajoissa kotiin.


Tänään tuli postiakin ensimmäisen kerran melkein puoleentoista viikkoon. Joukossa oli yksi kirje jota odotin, loput mainoksia. Olipahan Posti laittanut mukaan melkein kaksi viikkoa vanhaa mainospostiakin. Mainospostit näyttävät säilyvän mutta tavalliset kirjeet tahtovat aina silloin tällöin "kadota". Nyt kun lakko sitten alkoi, on taas mielenkiintoista nähdä a) kuinka kauan se kestää ja b) kuinka paljon kirjeet tulevat myöhässä? Jos lakko jatkuu joulukuulle, jää jonnekin Postin uumeniin taas yksi kirje, joka olisi hyvä saada heti joulukuun alussa.

Taitaapa Postin teemana olla tällä hetkellä "He itse postis!". Onneksi valtaosa laskuista tulee jo sähköisessä muodossa, niin että niitä ei tarvitse odottaa. Jokunen sentään vieläkin lähettää paperikirjeenä, mutta jos maksu tulee myöhässä se ei minun vikani ole, saavat luvan ymmärtää sen. Helppohan se pääjohtajan on siellä konttorissaan selitellä vaikka mitä, kun palkkaa tulee 516 600 euroa vuodessa (43 000 ja rista kuukaudessa). Ei siinä tarvitse miettiä tavallisen postinkantajan/jakajan tekemisiä. Aika taitaa kulua pölyjä puhahdellen päällimmäisistä seteleistä. Onhan siinä tietysti suuri vastuu.


Maa ehti olla osin valkoisena tähän aamuun asti, mutta sitten taas alkoi vesisade. Ei sentään satanut koko päivää. Nyt kuuluu satavan taas reippaamman puoleisesti. Ensi viikoksi on luvattu kylmempää, tosin sateille ei vieläkään loppua. Boris Hurttaa mukaellen: "Lumen tuloa ei voi kestää." ■