melt.jpg

EILEN pakkanen pyöri koko päivän kuuden asteen hujakoilla, mutta illalla töistä lähtiessä se tuntui paljon kylmemmältä. Tänä aamuna töiden kutsuessa mittarissa olikin -12° ja aurinko kurkisteli taivaanrannassa. Silti ei tuntunut lainkaan kylmältä. Iltapäivällä taivas olikin verhoutunut taas harmaaseen mattoon ja lunta sateli, ja pakkanenkin oli päivän aikana lauhtunut neljän asteen hujakoille. Ja nyt näillä hetkillä ei ole edes sitäkään. Huomiselle on luvattu vielä samoja lukemia mutta sitten pitäisi lauhtua.

TÖISSÄ pomo kysäisi joko mä tiistai-iltana sain opastusta tuleviin tehtäviin (ja samala varmistui se että työajat tulevat muuttumaan, työpäivä alkaa aiemmin tai loppuu myöhemmin). Kyllä sain tiistaina ensimmäisen opastuksen ja tulevilla viikoilla vielä muutaman kerran uudestaan kun astun talosta lähtevän henkilön saappaisiin (tai omissa kengissäni mä pysyn mutta tehtävänkuva muuttuu hieman).

TÄNÄÄN oli tullut päivällä (jälleen kerran) uusi kuva sitä roll-uppia varten, josko vielä tekisin sen tällä uudella kuvalla. Kun tänään olin aamuvuorossa niin kotiin tultua laitoin kahvit tulemaan ja tekaisin sen roll-upin. Eihän siinä kuvan vaihtamisessa kauaa mennyt. Ja illansuussa tuli jo vastausviestikin "Kiitos!" Josko nyt alkaisi olla mallilla että kelpaa heille.

SAMOIN oli tullut sähköpostiin viestiä koskien sitä mainosta jonka viikonloppuna tein, palaa asiaan huomenissa. Se nyt ainakin varmaa että mä en ala siihen omasta päästäni mitään tekstiä säveltämään, varsinkaan kun en oikeasti alasta tiedä mitään. Tällä kertaa tilaajan täytyy itse toimittaa lisätekstit jos niitä tarvitaan. Mutta huomennahan sen kuulee mitä mieltä hän oli.

KOLMAS viesti töihin liittyen koski kirjaa jonka tulo oli tiedossa mutta sen alkuperäistä aikataulua siirrettiin aiotusta kauemmaksi ja tässä viestissä puolestaan aikataulua oltiin taas kirimässä. En vielä ole kurkannut alustavaa aineistoa miltä se näyttää, josko huomenissa viitsisin. Viestissä kummastutti kun lähettäjä kertoi muuttaneensa kuvat JPG-formaattiin ja samalla taustaväri oli kuulemma muuttunut mustaksi alkuperäisen valkoisen sijaan. En viitsinyt kysellä että mitenkä hän tuossa oli onnistunut, vaan pyysin laittamaan kuvat zip-pakettina WeTransfer-palvekun kautta, kun sen avulla saa isompiakin tiedostoja lähettyä eikä tarvitse lähettää kymmentä sähköpostiviestiä kuvien toimittamiseksi mulle. Itse olen melkoisen plajon käyttänyt tuota palvelua eikä valittamista ole ollut. Se jopa ilmoittaa millon vastaanottaja on ladannut lähetetyn tiedoston.

HUOMENNA on aamuvuoro mutta vielä pitää laittaa iltakahvit ja katsoa yksi jakso Screamia ennenkuin vuode kutsuu. ■