pokal.jpg

Kävin eilisiltana katsastamassa sen materiaalin, jota ajattelin laittaa kukkapenkin reunaan. Olisi pitänyt aloittaa lapiointihommilla, joten päätin jättää sen sikseen. Käyn huomenna puutarhamyymälästä hakemassa puista reunanauhaa, ja laitan sen sinne penkin reunaan huomisiltana, niin onpahan sekin homma tehty. Tänään hanin kuitenkin ne pari harjan vartta ja ovat jo pätkittynä ja toinen pää teroitettu.

Päivällä sain tiedon kannen ulkoasusta. Tehdään kuulemma foliopainatus kanteen. No kirjapainoon soiton jälkeen (piti varmistaa miten haluavat foliota varten tehdyn aihion), piti pyytää vielä lisää tietoa kirjan tekijöiltä. Näitä tietoja kun pitää jokainen yksitellen kysyä, kun ei saa kaikkea kerralla. Tällä kertaa esilehdistä. Valkoisina kuulemma haluavat. Mä olisin ehkä ottanut kannen foliopainatuksen värillä, mutta asiakashan sen päättää. Siinä mielessä mukava asiakas, että tietyt fontit joita kirjaan haluavat, ovat ilmaisia. Tänäänkin piti hakea yksi kantta varten. Ilmeisesti heillä ei ollut juuri sitä fonttia jolla kannen tekstin olin tehnyt, olivat näet etsineet samanlaisen mutta eri nimellä.

Homma on nyt kuitenkin sillä mallilla, että maanantaihin mennessä pitäisi tulla vihonviimeiset korjaukset ja sitten aineisto voitaisiin laittaa painoon eteenpäin. Ensi viikolla kuitenkin joka tapauksessa. Mukavaa saada homma pois käsistä:
Kuulet meistä varmaan maanantaina. Muutama korjattava pikku juttu näkyy vielä olevan tässäkin versiossa. Saadaan varmaan ensi viikolla homma valmiiksi.

Tänään oli taas KUUMA. Ja huomenna, jos ennusteet paikkansa pitävät, vielä kuumempi. Kotona saa taas olla takapuoli paljaana, eikä pahemmin peittoakaan tarvitse nukkuessa. En voi sanoa että tämä nyt olisi ihan mun suosikkisäätäni. ■