1111192.jpg

MAKOILIN aamulla vielä sängyssä (hereillä ja odottamassa kellon soimista) kun peuhelin kilahti saapuneen tekstiviestin merkiksi. Kun aamukahvin laitto oli muutenkin jo lähellä niin nousin katsomaan kuka minua oli muistanut. Toimistolta tuli viesti että soittele kun olet lukenut tämän. Kone on taas pimeänä. Soitin sitten saman tien, ja sanoin etä jos sentään aamukahvin ja -suihkun saan ottaa ennenkuin sinne lähden rynnimään. Sain luvan.

KOSKA olin muutenkin menossa kaupungille päin ja kirjastoon, niin heitin kirjan reppuun ja repun selkään ja painuin ulos. Eilisillan ja yön aikana oli lunta tullut taas useampi sentti, plussan puolella oltiin vajaan asteen verran kun lähdin liikkeelle ja hienoista tihkua oli ilmassa.Aura-autot olivat käyneet jo taas avaamassa kulkureitit.

TOIMISTOLLA olivat jo kaivaneet läppärin (pääsääntöisesti vain kokouskäytössä videotykkiä varten) esiin ja valittelivat että ei pääse nettiin vaikka verkkoyhteys on muodostettu. Työkone näytti olevan päällä, valot paloivat ja hurina kuului mutta näyttö oli pimeänä eikä saanut virtaa ollenkaan. Olivat kuulemma taas katsoneet jo kaikki piuhatkin.

PYYSIN kertomaan että miten kone tällä kertaa meni pimeäksi, ja näyttivät kuinka olivat nostaneet sähköpöytää ylemmäksi. Kokeilin kuitenkin itse kaikkien piuhojen paikallaan olon, ja näytön virtajohto menikin vielä syvemmälle kuin se oli. Tuntui pieni napsahdus kun se painui pohjaan asti ja saman tien näyttöön tuli kuva. Pyysin nostamaan pöytää uudelleen ja sen myötä koneen pimeneminenkin selvisi. Aina kun pöydän korkeutta nostettiin kiristyi näytön virtajohto, ja tämä jatkuva pöydän nostaminen ja laskeminen oli nytkyttänyt virtajohdon irti. Eivätkä sitten olleet painaneet sitä pistoketta aivan pohjaan asti. Kääntelin ja vääntelin näyttöä ja nostin ja laskin pöytää ja kuva pysyi. Entistä enemmän vaikutti siltä että vika oli ainoastaan siinä ettei pistoke ollut kunnolla paikallaan. Annoinkin tehtäväksi käydä ostamassa erillisen jatkojohdon vain näyttöä varten ja varmuuden vuoksi kiinnittämään sen pöydän reunaan niin että heti näytön taakse jäi löysää että näyttöä saa tarvittaessa kääntää. Pyysin palaamaan asiaan jos vika oikeasti onkin jossakin muualla. Mutta nyt näytti siltä että tuhannen euron hankinta kutistuikin alle kymmenen euron hankinnaksi. Pidän peukkuja että vika ei ollut tuon isompi. Samalla keikauksella asensin sähköpostiin palikan jolla kaikki viesitt saa siirrettyä ulkoiseen tiedostoon, koska se on tehtävä viimeistään silloin kun ensi vuonna hankitaan uusi kone. 

MATKA jatkui asennuskahvien jälkeen kirjastoon (aamulla tuli sähköpostiin muistutus lähestyvästä eräpäivästä). Mukaan lähti pari uutta opusta, mutta ei vielä sitä joka mulla on varauksessa. Sieltä kauppaan hakemaan aamuviilit ja sitten takaisin kotiin. Jäi sentään osa lomapäivästä olemiselle.

ILLAN puuhiin kuului taas pyykkääminen, siellä pyörivät par'aikaa koneessa. Kunhan saan ne kuivuriin niin voisin vaikka katsoa jonkin elokuvan, kun  huomenna kutsuu iltavuoro joten kovin aikaisin ei tarvitse herätä.

ULKONA on valahtanyt pakkasen puolelle, ihan asteen verran. Tosin ei taida nuo pakkaset kovin pitkään täällä viihtyä ja sama taitaa käydä lumellekin. Vois sitä nyt muutaman sentin olla tämän pimeimmän kauden ajan,niin olisi mukavaa aamuhämärissä tai iltapimeässä kävellä töihin tai töistä kotiin kun jonkun verran valoisampaa olisi. Katsotaan nyt, sulavatko vai tuleeko uutta tilalle. ■