musta.jpg

ON muitakin maailmoja kuin nämä. Stephen Kingin “Musta torni”, kunnianhimoinen ja polveileva fantasiaromaanisarja, nähdään vihdoin myös valkokankailla. Viimeinen revolverimies Roland Deschain käy ikuista taistelua Walter O’Dimia eli mustiin puettua miestä vastaan. Päämääränä Rolandilla on estää tätä kaatamasta Mustaa tornia, joka pitää koko universumin kasassa. Maailmojen kohtalon ollessa vaakalaudalla hyvä ja paha ottavat mittaa toisistaan lopullisessa taistelussa, jossa vain Roland kykenee puolustamaan Tornia mustiin puetulta mieheltä.

KUN olen lukenut kaikki kahdeksan Musta Torni -romaanisarjan kirjaa, olivat odotukset samannimisen elokuvan kohdalla tietysti korkealla. Toki on ymmärrettävää että moisen tekstimäärän ahtaminen puoleentoista tuntiin on silkka mahdottomuus, mutta jotenkin elokuvaa katsoessa tuntui että kirjasarjasta oli otettu vain pala sieltä täältä inspiraatioksi.  Paljon tapahtui ja eri maailmojen välillä pompittiin tiuhaan tahtiin, mutta loppujen lopuksi paljon ei jäänyt käteen. Mikäli en olisi ollut lukenut kaikkia kirjoja, olisi elokuva saattanut toimia paremmin. Nyt valitettavasti ei.


ELOKUVAA etsiessä huomasin sattumalta että Starship Troopers -sarjaan on tullut uusi elokuva: Starship Troopers: Traitor of Mars. Tällä kertaa animaationa. Pakkohan se silti on katsoa, joten siitä myöhemmin enemmän. ■