giphy.gif

AAMULLA herätessä ja töihin lähtiessä lämpömittarissa huikeat +7 astetta. Oli vedettävä huppari niskaan lähtiessä, pelkällä lyhythihaisella ei tarjennut. Eikä koko päivänä tainnut mittarin lukema nousta edes kymmeneen asteeseen. Iltapäivällä kotiin lähtiessä taivas oli harmaa kuin villasukka ja ensimmäiset sadepisarat putoilivat. Ei kuitenkaan satanut vielä niin paljon että olisin jäänyt bussia odottamaan vaan kävelin keskustaan ja vasta siellä hyppäsin bussiin.

KUN olin ehtinyt olla kotona jonkin aikaa alkoi sataa ihan kunnolla ja tuulikin yltyi. Keli oli kuin syksyllä. Jos tästä nyt jotain positiivista hakee niin eipähän tarvitse kukkia kastella vähään aikaa kun sadetta on luvattu puolille öin asti. Huonoja puolia on se että eivät päässeet aloittamaan pihan asfaltointia kun tälle päivälle oli - paikkansa pitävästi - ennustettu sadetta. Loppuviikolle on onneksi luvattu huomattavasti lämpimämpää ja poutaa, joten josko loppuviikolla olisi asfaltti pihassa.

HUOMISAAMUNA ei matka suuntaudukaan töihin vaan asuntomessuille. Eniten kiinnostaa se kasarmialueen alue. Ja pitäähän ne muutkin paikat tietenkin katsoa. Varovainen arvio on että seitsemän aikaan huomisiltana olisin taas kotinurkilla, ja kun torstaina menen vasta iltavuoroon niin kyllä siinä ehtii huilatakin ja nukkua hyvin. Perjantaikin on iltavuoro ja sitten vielä lauantai töitä ja sen jälkeen jäänkin viikoksi lomalle. Lauantaina pitää pestä pyykit ja siistiä nurkat kun puoliso tulee sunnuntaina tänne ja lähdetään maanantaina täältä reissuun.

TÄNÄÄN ei enää muuta kuin iltakahvit ja sitten kirjan kanssa sänkyyn katsomaan josko Ole Lukøie saapuisi ajoissa tähän huusholliin. ■