giphy.gif

EILEN olin puolenpäivän aikaan valmiina lähtemään hakemaan täydennystä illan makaronilaatikkoa varten, kun alkoi tulla lunta ihan kunnolla. Kun ei kiirettä ollut niin jäin ikkunasta katselemaan ja odottelemaan että sade loppuu. Eipä sitä taas tainnut tulla kuin viitisen minuuttia mutta senkin edestä.

SATEEN päätyttyä tallustelin marketille ostamaan tomaattia, chiliä ja Texmex-maustetta. Kyllä se siinä kävellessä yritti uudelleen sadella mutta tällä kertaa jäi onneksi yritykseksi. Kotipihaan tultua olikin mukava yllätys pihassa: Kukkamummo I oli istumassa ja nauttimassa kevätauringosta. Olikin useampi kuukausi kun en häntä nähnyt (oli toisaalla toipumassa leikkauksesta) ja pakkohan se oli siihen jäädä kuulumiset vaihtamaan. Leikkauksesta toipuminen oli kuulemma mennyt hyvin mutta sitten oli ilmaantunut uutta ja sen seurauksena uutta sairaalareissua. Sanoin että tänä kesänä hän ei sitten kyki siellä kukkapenkeissä vaan tyytyy katselemaan kun minä (ja muut?) hoidella kukkapenkit.

SIITÄ sitten sisääntultua pistin pyykit koneeseen ja aloin valmistella makaronilaatikkoa. Tällä kertaa olikin pari koneellista pestävänä joten hyvin sain makaronilaatikon uuniin ja valmiiksi ennenkuin pyykit olivat pesty. Illalla taas Netflixistä seuraamaani sarjan pari jaksoa.

TÄNÄ aamuna olikin pihakoivut kuurassa ja pakkasta vajaa pari astetta. Pian aurinko kyllä sulatti sen kuuran, joten siitä näystä ei kauaa ehtinyt nauttia. Iltapäivällä lähdin Lidlillä käymään, niin että sain taas yhdistettyä ulkoilun ja kaupassakäynnin. Piti käydä hakemassa kirsikkajogurttia, kun sellaista ei muista kaupoista helposti löydy.

PIHAAN tullessa en mennytkään sisälle vaan hain varastosta haravan ja pihaharjan. Ensin kävin harvoimassa talon päädyssä olevan kukkapenkin päältä talven hiekoitussoran pois, ja lakaisin sen alas rinteeseen, jossa se ei haittaa kun sinne ei mitään istuteta, ja talvella siihen aurataan pihan lumet.

SITTEN kiersin toiselle puolelle taloa, ja kävin haravoimassa nurmikolta hiekoitussorat. Sinne olikin kertynyt enemmän talven lumenajon seurauksena, mutta jätin toistaiseksi soran siihen kävelytien reunaan. Jos vaikka vaan harvoin sen siihen kävelytielle kun soraa sekin on. Turhaan ryhdy kuskaamaan sitä metsän laitaan.

JA niin on tämän kevään pihatyöt aloitettu.

ILLAN mainosjakelun mukana olleessa kuvastossa oli jo niin tarjolla ja tyrkyllä kaikenlaista kasvia, että melkein siltä istumalta teki mieli sännätä ostamaan. Maa pahus vain on niin jäässä että ei siihen vielä pääse mitään istuttamaan. Siellä oli Onnenpensaan taimia, ja niitä olen hieman pihaan kaavaillut. Kunhan ensin saan sen aidan asennettua niin sen alapuolelle tulisi niitä pensaita.

SIINÄ sitä soraa haravoidessa tuli naapuri pihaan ja kertoi siinä jutellessa että oli itsekin jo käynyt kaivamassa daalian juurakoita ylos, kun niiden kasvattaja oli menehtynyt ja jättänyt perinnöksi enemmänkin niitä. Oli kuulemma niin aurinkoinen paikka että maa oli siinä jo niin sulaa että sai kaivettua ylös. Molemmat vaan toivottiin että lämpiäisi äkkiä niin että pääsisi pihahommiin.

JOS nyt ei kelit pahene niin perjantaina tai sunnuntaina ajattelin käydä siistimässä sen kukkarinteen. Se on vielä sopivasti jäässä että ei maa tallaannu siinä kävellessä. Parikymmentä pussia kehäkukan siemeniä odottaa kylvöä, ne tulevat etupihan puolelle uudelle viime kesän  nurmikolle. Se kun on rinne eikä siihen istuteta muuta niin saavat kehäkukat rauhassa kasvaa ja levitä. Onpahan sitten tien toisella puolella naapureillakin silmän iloa.

TÄLLE illalle taas sarjan seuraamista. Mitäpä muutakaan? ■