kone.jpg

SIELLÄ se nyt, kone huollossa. Vaikutti asiantuntevalta kaverilta, ja onhan hänellä 15 vuoden kokemus koneiden korjaamisesta. En muistanutkaan että tuo kone painoi kuitenkin niin paljon (3,5 kg) ettei sitä ihan normikannettavaksi voi kutsua. Eikä muuten mahtunut reppuunkaan joten piti kaivaa putkikassi kuljetusta varten. Vanhoista papereista kävi ilmi että onhan tuo palvellut moitteettomasti jo lähes 7 vuotta. Yllättävän pitkään kesti ilman mitään ongelmia. Ja kun Seiskan tukiaikaa on jäljellä ainakin vuoteen 2020 asti, niin kyllä mä mielelläni tuon korjautan. Ensi viikolla saan käydä noutamassa.

JOSSAKIN vaiheessa se on tietysti pakko hankkia uusi kone, mutta niin kauan kuin mahdollista vältän Kympin hankkimista. Jostain syystä mä en vieläkään ole oikein tykästynyt siihen. Johtuukohan siitä että kaverilla oli Kasi ja siellä sai olla aika usein säätämässä tai korjaamassa, kun se käyttis oli melkoisen epäonnistunut kyhäelmä.

HUOLLOSTA palatessa oli naapurin rouva kukkapenkkiä kaivelemassa ja viittoi mut sinne. Sanoi että uskaltaa nyt tunnustaa kun on jo vienyt ruusun kuivat oksat metsänreunaan. Eihän mua haitannut että hän oli sille kevätleikkauksen tehnyt. Käytiin siinä pidempikin keskustelu pihan kasvillisuudesta, ja toivottiin että lopultakin vanha ränsistynyt ja villiintynyt kasvusto saadaan pois keinun takaa. Ja samalla toivottiin sitä, että kaupunki antaa luvan pistää rumat vuorimännyt matalaksi. Kaavailtiin että jos ne siitä saadaan pois niin istutetana tulppaaneja ja narsisseja sille alueelle. Jos männyt siitä alkavat uudestaan kasvaa niin niillä menee vuosia ennenkuin peittävät nuo sipulikukat.

JUTTUTUOKION aikana kävi ilmi, että keväisen määräaikaistarkastuksen aikana oli eräs tarkastusta suorittanut henkilö maininnut että tällä talolla on vielä tuollaiset 30 vuotta elinaikaa. Sitten pistetään talo matalaksi ja rakennetaan uusi. Tulee nimittäin halvemmaksi kuin alkaa repimään perustukset ja kaikki seinät ja lattiat auki. Saa nähdä tuleeko tässä asuttua niin kauan että näkeekö senkin, vai onko sitä ehtinyt jo muuttaa muualle. Onhan noita kaavailuja muutosta meillä, mutta pitäisi varmistaa (tulevan) puolison työpaikka ennen sitä tai voittaa lotossa. Itsehän pystyn etätyöskentelemään missä vain.

PITI kokeilla asentuisiko vanha värilaser tuohon miniläppäriin jossa on Win10. Ei päästänyt pihaustakaan kun tökkäsin USB-piuhan kiinni. Sen verran Googletin että kymppiin ei ajureita suoraan ole olemassa mutta kasiin tehdyt ajurit toimisivat myös kympin alla. Jätin kuitenkin kokeilematta ja pistin piuhan kiinni tähän XP-koneeseen. Ja heti alkoi Windwos kaipailla ajureita. Tietty mulla oli tallessa ajuriromppu, joten sieltä ajurit ja vot! Tulostin toimi kuin unelma. Sain printattua huomisen kokouksen paperit. Olihan ne mulla tabletissa mutta helpompaa tehdä muistiinpanot suoraan niihin papereihin kuin kirjoittaa erillinen oma muistio. Kyllähn tuohon tulostimeet värit maksavat ihan kohtuullisesti (100 euroa / väri) mutta toisaalta ne taas sitten riittävätkin pitkäksi aikaa. Ja mulle kun on tärkeää että tulostimella voi tulostaa kaksipuoleisia asiakirjoja miettimättä miten paperit pitäisi laittaa saatikka niin että tulostaisi sivun kerrallaan.

HUOMENNA onkin kevätkauden toiseksi viimeinen iltakokous. Kohtuullisen paljon on asiaa esityslistalla, ja melkoinen kasa liitteitäkin. Saapa nähdä kuinka nopeasti päästään käymään asiat läpi, pari kohtaa varmasti herättävät keskustelua. Mutta jos parissakin tunnissa saadaan kokous läpi niin se olisi vielä siedettävää. ■