Vappu on takana. Keli ei ollut suotuisa grillijuhliin ulkosalla, joten tarjottava oli muuttunut chili con carneksi. Sopivan tulisena se sopi oluen seuraksi todella hyvin. Tosin oluen juontia piti rajoittaa, kun perjantaina oli vielä tehtävä arviointi. Eikä sitä aina tarvitse olla pellit kiinni vaikka juhlapäivä olisikin. Aamuyön tihkusateessa selviydyin kotiin ilman ongelmia, vappua huomasin kyllä vietettävän. Tulihan noita tuttuja vastaan mutta päättäväisesti kieltäydyin seuraan liittymisestä.

Perjantaina sitten tekemään sitä arviointia. Sinänsä typerää kun kuudessa eri osiossa kysytään likimain samat kysymykset. Copy-pastea ja hieman vastauksia muokkaamalla sain kuitenkin kaikkiin osioihin jotakin laitettua.

Tänään töihin lähtiessä mietitytti millainen päivä on tulossa, hiljainen vai hulinaa täynnä. Ja hulinaa riitti, tauotkin piti sovitella niin että aina oli useampi saatavilla. Tosin päivä kului nopeasti kun ei ehtinyt jäädä miettimään tekemisiä. Tämä taitaakin olla viimeinen lauantai töissä pitkään aikaan. Maanantaina alkaa lomajaksot, ja ne olen niin valinnut että aina sattuu lauantai loman kohdalle. Useamman lauantain olin vapaaehtoisesti pidentääkseni viikonloppuvapaata, mutta nyt saa joku muu uhrautua - ja jos ei uhraudu, työvuorokierto pitää kyllä huolen että porukkaa riittää.

Tiistaiaamuna varhaisella junalla Tampereelle. Särkänniemen uusi elokuvateatteri pitää katsastaa ja samoin Vapriikin näyttely. Vapriikki on vierailukohde jokaisella Tampereen reissulla.

Kaiken tietämystekniikan puhelinta lukuunottamatta jätän kotiin. Harkinnassa on vielä ottaisinko kakkospuhelimen, jonka numeroa eivät tiedä kuin vain ne, joiden se tuleekin tietää. Saisi ainakin oikeasti olla rauhassa.

Ulkona sataa vettä, ihan niinkuin melkein koko vapunkin ajan. Puu ei ole täällä vielä ehtinyt lehteen, Turussa kuulemma on, ilmoitti Hallikainen (se laulaja siis). Saattaapa olla että Tampereellakin vihertää. Kohtahan se nähdään.