walk.jpg

EILEN kun oli niin komea aurinkoinen päivä oli pakko lähteä ulos. Ja kotimatka Lidlin kautta ja sitten pyykkikone pyörimään. Illalla pidiin visusti varani enkä avannut televisiota katsoakseni vaalilähetyksiä, taikka selaillut iltapäivälehtien sivuja. Telkkarin avasin kun  jatkoin Gothamin katsomista Netflixistä.

TÄMÄKIN aamu oli aurinkoinen ja johtuiko saapuneesta keväästä vai mistä mutta päätin mennä töihin koko matkan kävellen. Ja toisaalta en viitsinyt ostaa kausilippuun uutta kautta kun pääsiäisen aikaan sille ei juuri käyttöä olisi. Kun olin menossa iltavuoroon ei edes ollut kiirettä lähteä. Lopulta sitten eväät kassiin ja liikkeelle. Vaikka en amputoinnin jälkeen olekaan vielä kunnolla harrastanut hieman nopeampaa kävelyä saatikka pidempiä matkoja, niin nyt oli se päivä jolloin päätin "opetella" kävelemään uudelleen. Ennen varpaiden katoamista mä kävelin joka päivä ja toisinaan melkoisiakin matkoja, mutta vaikka haavat paranivat niin silti oli niin pirun mukavaa matkustaa bussilla. Toisaalta ei siinä lumessa ja sohjossa kahlaaminen houkutellut.

KOTIIN pääsin lähtemään ihan ajoissa ja suunnitelmana oli kävellä kotiin. Lähtiessä mietin pystynkö työpäivän päätteeksi pitämään samaa vauhtia kuin päivällläkin, kun töissä tulee käveltyä useampi kilometri päivän mittaan. Pistin vain lähtöajan muistiin ja lähdin liikkeelle. Kun kaupassakaan ei tarvinnut käydä saatoin suunnitella reittini mahdollisimman suoraksi. Kotipihassa katsoin kelloa, ja yllätys yllätys, kotimatkaan oli kulunut saman verran aikaa kuin töihin mennessäkin. Hiukan oli jalat hapoilla mutta kuuma suihku auttoi kummasti. Pitäisi kai ostaa sellainen sanko tai astia johon saisi jalkansa sopimaan, ja jalkakylpysuolaa, niin voisi muutaman kerran viikossa käydä jalkakylvyssä.

HUOMENNA on taas tarkoitus mennä töihin kävellen ja kävellä pois. Varmuuden vuoksi lataan matkakorttiin arvoa, niin että jos tuntuu ei jaksa niin voin tulla bussilla pois. Tosin kun ei tänään se tuntunut ollenkaan vaikealle, niin matkakorttia saatan tarvita vasta torstaiaamuna kun menen aamuvuoroon. Silloinkin kuitenkin kävelen pois.

TAVOITTEENA ja suunnitelmissa on alkaa taittamaan työmatkat pääsääntöisesti jalan, ja jossakin vaiheessa polkupyörällä ja mahdollsimman harvoin bussilla. Jos tässä kevää, kesän ja syksyn menisi kävellen ja fillarilla, niin saisi kunnon kohoamaan ja varmaan painonkin putoamaan. Tänään nimittäin tuntui mukavalta lähteä kävelemään kotiin päin, kun matkalla on tasaista, alamäkeä ja ylämäkeä. Töissä kun se kävely on pelkkää tasaisella kävelyä.

KELIKIN oli mitä parhain liikkumiseen. Kymmenen plus-astetta ja aurinko paistoi siniseltä taivaalta. Ja samanlaista on luvassa. Huomennakin vain popit soimaan ja liikkeelle. Tänä iltana jatkuu vielä Gotham. ■