vd.jpg

AAMULLA olikin ihan reippaasti pakkasta, -15 astetta ja muutama piiru yli. Aamukahvit ja sitten piiskaamaan kurittomat matot pihalle. Piiskauksen jälkeen tuulettumaan pakkaseen. Muuta en siinä vaiheessa vielä siivouksen suhteen tehnyt, kun piti pähkäillä mitä sitä kaupasta ostaisi kun ei viitsi mitään jättää moneksi päiväksi jääkaappiin, ja kuitenkin tulee tuotua jouluruokia vielä kotiintullessa ellei kaikkia ehditä syömään.

SIINÄ se meni aamukpäivä pähkäillessä ja joulutervehdyksiä väsätessä eli vasta iltapäivän puolella pääsin kauppaan lähtemään. Ei se edelleenkään tuntunut kylmältä kun hetken oli liikkunut, ja hento lumisadekin saapui. Kuitenkin sen verran satoi että sentti pari varmaan kertyy uutta lunta. 

KAUPASSA piti jonottaa kassalle kun ihmiset ovat niin sokeita etteivät viitsi lukea ohjeita pikakassalle mennessään, sillä kun ei voi maksaa oluita eikä muita alkoholijuomia. Tietty mun kassani joutui useampaan otteeseen käymään siellä poistamaan virheilmoituksen niin että pystyivät muut ostokset piippaamaan ja maksamaan. Onko se liikaa vaadittu että vilkaisisi sitä ohjetta ennenkuin ryntää sinne pikakassalle? Eipä mulla kiirettä ollut joten joudin odottamaan, eikä ollut edes tarvetta hermostua niinkuin eräällä naishenkilöllä siinä pikakassalla.

KOTIIN tultua ostokset kaappeihin ja sitten imuri laulamaan. Ensi vuonna on vuorossa uuden imurin osto, toiseksi viimeinen pölypussi meni käyttöön. Kyllä tuolla nykyisellä vielä imuroitua saa, vaikka pitääkin varoa sitä katkennutta ja teipattua liitoskohtaa. Eikä johtokaan kelaudu enää kokonaan ulos, eli pitää vaihtaa pistoketta imuroinnin loppumetreillä. Mutta kun päätin että jos se kestää niin kauan että saan pölypussit käytettyä niin käytän imuroin ja pölypussit loppuun. Sitten vain luuttu käteen ja pölyt pois ja vielä moppi pitkin lattiaa niin kämppä tuli siivottua jouluksi. Matot ehtivät ollakin ihan kunnolla tuulettumassa, tuollaiset reilut kuusi tuntia. Olivat melkoisen kylmiä kun kävin sisään hakemassa, mutta olivatpahan myös raikkaita.

OLOHUONEEN nurkassa kökötti varmaan useamman kuukauden pieni alumiininen hyllykkö, jonka joskus loppukesällä alkusyksyllä raahasin roskakatoksestamme ajatuksena tehdä siitä uusi pöytä nojatuoilien väliin. Tänään ennen imurointia otin sen sitten tarkasteluun. Olisi vaatinut jalkojen lyhentämistä sahaamalla ja hiukan muutenkin tuunausta joten päätin jättää sen tekemättä. Onneksi se oli helppo purkaa kun oli kokonaan ruuveilla kasattava, niin otin talteen klme hyllytasoa, ne kun olivat sellaista reikälevyä ja muutaman putken siitä. Hyllytasot sain painettua päällekkäin joten nyt mulla on ensi kesäksi sellainen kevyt mutta kestävä alusta kun siellä rinteessä kukkapenkissä möyrin. Ei tarvitse remonttipaperista tehdä alustaa vaan voin käyttää tätä. Ja niitä muutamaa putkea pystyn hyödyntämään kun ensi kesänä tulee se uusi kukkapenkki, sen laitojen tukemiseen tarvittaessa.

TÄNÄÄN voisi taas viettää illan elokuvien parissa, kun ei ole kiire nukkumaan eikä huomennakaan tarvitse aikaisin herätä. Lähden puolison luo vasta joskus puoli neljän aikaan iltapäivällä, joten nyt kutsuu Netflix tai joku muu elokokuvia tarjoava palvelu. ■