cut.jpg

AAMULLA olikin jo lämpöisempää kuin eilisaamuna. Lähdin fillarilla töihin kun siinä ajaessa ajoviima edes hiukan viilentää mutta kuuma oli kun töihin pääsin. Ja työpaikallakin on ihan kohtuu lämmintä. Iltapäivällä kun olin lähtemässä kotiinpäin, minulle tarjottiin autokyytiä keskustaan. Kyllä se mulle kelpas, vein pyörän sisään talteen ja hyppäsin autoon.

KUN olin oikein ajoissa keskustassa päätin kiertää kirpparin kautta ennenkuin lähden suuntaamaan kotiinpäin. Siellä oli ainakin vielä viileämpää kuin ulkona joten jaksoin rauhassa kiertää. Yhdessä pöydässä huomion kiinnittivät oksa/kasvisakset jotka näyttivät lähes käyttämättömiltä. Kurkkasin hintaa ja se vasta olikin yllätys: 1,50 euroa! Ostopäätöstä ei tarvinnut sen kauempaa miettiä. Nyt on hyvät sakset joilla syksyllä leikata kukat alas kun se aika koittaa. Ei tarvitse niillä omilla oksasaksilla leikellä, kun niissä on niin lyhyt terä.

PIHAAN päästyä jäin keinuun syömään jäätelön. Ehti nimittäin tulla kuuma  siinä kotiin kävellessä joten piti lähikaupasta hakea jäätelö. Sisään mennessä tuli naapuri samaan aikaan ja kertoi että kun hän lähti töistä näytti mittari +29 astetta. Ja heillä kun ei voi käyttää shortseja työturvallisuuden vuoksi niin olihan siellä ollut lämmin.

VAIKKA alkuperäinen tarkoitukseni ei ollutkaan käydä kastelemassa kukkia tänään, niin kyllä sinne oli vaan mentävä. Varsinkin nyt kun yölläkään ei kunnolla viilene ja huomenna on taas kuumempi päivä kuin tänään. Onneksi ennusteen mukaan maanantaina pitäisi olla jo huomattavasti "kylmempää". Jos vaan tuosta kunnolla viilenee niin kaikki räppänät auki että kämppäkin alkaa viiletä. Jos maanantaina on "vain" +14 niin kyllä mä olen iloinen.

HUOMISAAMUNA saa bussi kuljettaa minut töihin ja kotiin tulen sitten fillarilla. En uskalla jättää sitä sinne viikonlopuksi, ja kun ei ole asiaa sinnepäin viikonlopun aikana niin en sitä edes olisi sitä sieltä silloin hakemassa. Lauantaina päivällä en pahemmin aio liikkua sillä kolmenkymmenen asteen helle ei houkuta. Sunnuntaina saatan jo jopa vähän enemmän liikuskella. ■