bamboo.jpg

AAMU oli yhtä harmaa kuin kaikki aiemmatkin tällä viikolla. Lämpömittari oli mukavasti plussan puolella eikä tuullutkaan, joten päätin pitkästä aikaa käydä kiertämässä metsälenkin, varsinkin kun tänään ei edes kaupassa tarvinnut käydä. Puolen päivän jälkeen lähdin liikenteeseen, ja oli siellä muitakin vaeltajia. Yksi tuttavapariskunta tuli vastaan uuden koiranpentunsa kanssa, ja oli kyllä melkoisen riehakas ja utelias tuo pentu. Olisin voinut ottaa sen itsellenikin. Siellä metsäpoluilla tuli mieleen Kuusamon keikaus useamman vuoden takaa, olin koskenlaskusssa ja Karhunkierroksella. Voisi joku lähisyksy lähteä sinne uudelleen; pitäisi kai ehdottaa että saataisiinko porukka kasaan. Useampi päivähän siihen pitäisi varata, silloion viimeksi olin torstaista sunnuntaihin.

ILTAPÄIVÄLLÄ kävin sitten viherkasvien kimppuun. Yksi lensi jätteeseen, muut selvisivät siistimisellä. Kasvi jonka ajattelin laittaa uuteen ruukkuun, jäi laittamatta kun muistikuvista poiketen mulla ei ollutkaan multaa vaan lekasoraa. Enkä viitsinyt kauppaan lähteä yhden multapussin vuoksi. Kyllähän tuon vielä ehtii. Kaktus näkyy tehneen nuppuja, ei on odotettavissa kukintaa ainakin sillä rintamalla. Ja muita kukkivia ei sen lisäksi olekaan kuin kliivia, joka otti nokkiinsa aiemmin tehdystä paikansiirrosta ja jätti kukinnan väliin. Kunhan se taas tottuun paikkaansa niin niin lienee kukintaa odotettavissa.

LAITOIN viimeisimmän julkaisun latauslinkin menemään niin että julkaisu on nähtävissä heti aamulla. Eipähän tarvitse sitä aamulla yrittää muistaa unenpöpperössä. Sähköpostiin oli tullut viestiä eräältä taholta, jonka nettisivuja joskus keväällä päivittelin. SIlloin olivat koko perhekunta lähdössä reissuun heti päivityksen jälkeen ja tarkoitus oli sopia palkkiosta sen jälkeen. No eivätpähän ottaneet yhteyttä. Tuo pyydetty päivitys on sen verran pieni (itse asiassa yksi tekstirivi laitettava) että sen teen. Viestissä oli että jossakin vaiheessa sitten vähän isompi päivitys. Silloin pitää kertoa että nyt on taas tullut piikki täyteen, eli pitäisi maksaa entiset pois niin voidaan jatkaa uusien parissa.

HUOMISEN murheisiin kuuluu ainakin iltapäivän kokous. Siitä selvittäneen tunnissa, kun ei ole tulossa jaarittelijoita paikalle. Ja enkä ihmettelisi vaikka päivä toisi mukanaan jotakin uutta. Enkä muuten tänään saanut aikaiseksi päätöstä siitä koulutukseen osallistumisesta. Ei tullut edes mieleen. Pitää huomenna tehdä päätös.


lidl.jpg

KUMMASTUTTAA millainen haloo on tuosta Lidlin mainoksesta noussut. Kyllä nyt on joillakuilla palkokasvi juuriaan myöten sieraimessa. Kautta aikojen on ollut mainoksia joista joku olisi voinut vetää kilarit, mutta juuri sillä hetkellä näillä tiukkapipoilla joilla nutturakin kiristää on tainnut olla muuta mieltä vaivaavaa ("taitaa tyttö tietää että seinän takana olis patukkaa tarjolla"). Ja sitten nämä jotka ovat tästä mielensä pahoittaneet, kommentoivat näin muiden keskustelijoiden kommentteja: "p ai nu VITTUUN", "toi on oksettavinta mainostusta vähään aikaan", "lol syö paskaa ja kipitä koloosi", "meee vittuun". Tälläistä argumentointia ei oikein jaksa ottaa vakavasti. Olikohan taustalla vaan julkisuushakuisuus? Niin tai näin, tuollaisia ei ihmisiä ei onneksi tuttavapiiriini kuulu. Tai joskus alkaa tuolla tavalla käyttäytyä, niin on hyvin äkkiä entinen tuttava. ■