vuo2.jpg

EILEN oli siitä outo päivä ettei tullut yhtäkään puhelinsoittoa tai sähköpostia, joissa olisi ollut tulenpalava kiire jollakin asialla. Sain rauhassa viimeistellä keskeneräisiä töitä niin pitkälle kuin se oli mahdollista. Iltapäivän viimeisellä tunnilla tuli sähköpostia viimeisimmän kirjan tekijältä, että hän vielä hioo sisältöä ja palaa asiaa kun se on valmis. Ilmoitin jääväni odottavalle kannalle.

TÄNÄ aamuna heräsin jo 9 aikaan ja pirteänä. Johtuneeko siitä että menin eilisiltana ajoissa nukkumaan. Kun kerran energiaa tuntui olevan, niin aamukahvin jälkeen matot ulos pakkaseen ja kämppää siivoamaan. Onpahan jouluksi vähän siistimpää. Siivouksen jälkeen "unohduin" katsomaan televisiota, ja matot saivat olla reilun 4 tuntia ulkona. Olivat kylmiä ja tuoksuivat raikkaalle. Aamulla käynyt ikävä tuuli oli tyyntynyt iltapäivän mittaan, joten lähdin käymään Lidlillä, en tietenkään suorinta reittiä. Ensi viikonloppuna tulee kaveri käymään, joten kävin hakemassa pienen satsin oluttaa jääkaappiin kylmenemään. Jos viikolla hakisi vielä toiset 12 tölkkiä, niin eiköhän sitä siinä olisi. Helpompi kantaa repussa pienemmissä erissä, ja kun nyt vielä ehtii.

PAKKANEN pysytteli seitsemän asteen (muutaman kymmennyksen yli) tietämillä koko päivän, muytya nyt on taas lauhtumaan päin, väittää mittari. Ennusteen mukaan pitäisi olla ainakin alkuviikkoon pakkasta, mutta sitten taas lauhtua. Ja varmasti lauhtuessaan tuo lisää lunta. No saavatpahan valkoista joulua vinkuvat valkoisen joulunsa. Kuu möllötti jo iltapäivästä alkaen taivaalla, ensi viikollahan on taas täysikuu. Saa nähdä valvottaako?

ILLALLA tulisi X-Factor. En tiedä viitsinkö katsoa mutta jos laitan tuonne taustalle ääntä pitämään, niin kuulee kuinka Saaralle käy. Olisihan se melkoinen yllätys, jos suomalainen sen voittaisi. ■