kasa.jpg

LUMENTULO nimittäin. On taas satanut viime päivät ja tuulennut siihen malliin, että ei ulkona ole huvittanut liikkua kuin ne pakolliset matkat.

VIIME lauantaina lähdin iltapäivällä puolison luo. Oli taas yöllä satanut reippaasti lunta, ja sade jatkui iltapäivään. Piti kuitenkin taukoa sen aikaa kun matkustin puolison luo, ja hänkin pääsi töistä tulemaan niin ettei tarvinnut pyryssä liikkua. Illalla katseltiin Suomen Euroviisukarsinnat, ja ei se heviesitys nyt ihan ykkösvalinta meillä ollut. Epäilen jopa että nähdäänkö Suomea edes semifinaaleissa. Siinä välillä piipahdettiin parvekkeella happihyppelyllä, ja illalla oli taas lumisade. Ja kun tuuli taas oikein kunnolla, niin lumi lensi ihan vaakasuoraan.

SUNNUNTAI valkeni - kumma kyllä sateettomana  - ja sen verran suunnitelmat muuttuivat että mun piit lähteäkin jo sunnuntaina aikana kotiin, kun puoliso joutui menemään maanantaiaamuna töihin (muutenkin tämän viikon työvuorot ovat muuttuneet maanantain aikana jo pariin otteeseen). Katseltiin Netflixistä edelleen keskenolevaa sarjaa, ja lähdin kun hämärä alkoi laskeutua. Kotimatkalla poikkesin kaupassa kun ajattelin ettei tarvitse heti maanantaina sinne rynniä.

MAANANTAIAAMUNA kaihtimet avatessa paljastui taas kuinka yöllä oli satanut lunta ja lisää tuiskutti. Pakkanenkin hipoi pariakymmentä astetta, joten ei oikein houkutellut pihalle lähteminen. Niinpä vietinkin valtaosan päivästä koneella istuen, skannaten ja taittaen.

TÄNÄ aamuna olikin taas vaihteeksi vuorossa useampi pieni homma ja muutama puhelinpalaveri. Aamupäivällä sateli enemmän ja iltapäivällä vielä jonkin verran, mutta tuuleksia jaksoi kyllä. Pakkanen oli lauhtunut muutamalla asteella mutta ei sitä siinä tuulessa huomannut kun kiepahdin lähikaupassa. Iltapäivä meni taas sen leikekirjan kasauksessa.

HUOMENNA jos kelit sallii (huomiselle on vielä luvattu lunta ihan kunnolla) niin olisi tarkoitus kiertää katsomassa kierrätysmyymälässä löytyisikö sieltä sellaista kapeaa ja korkeaa hyllyä. Varmaan vuosi sitten oli sellainen 30 cm leveä, mutta silloin en jostain syystä halunnut sitä ostaa. Haluaisin vaihtaa tuon nykyisen 60 senttiä leveän kapeampaan, niin saisin enemmän tilaa noille isoille limoviikunoille. Mutta kyllä mä vähän katson keliä ennenkuin lähden.

LOPPUVIIKOLLA olen ajatellut käydä kaivamassa portaat esiin tuolta lumen alta. Varsinkin jos tulee pluskelejä niin siellä tarkenee silloin lapion kanssa huhkiakin jonkin aikaa. Vaan vielähän ne ennusteet hetii muuttua ja lämmin virrata jonnekin muualle. ■