flat.jpg

FLATLINERS kertoo lääkäriopiskelijoiden tarinan. Nämä saavat päähänsä kokeilla mitä tapahtuu, kun ihmisen elintoiminnot pysäytetään ja hetkisen päästä käynnistetään uudelleen. Opiskelijat toimivat itse koekaniineina ja päätyvät kohtaamaan kummallisuuksia elämän ja kuoleman rajamailla. Nämä mystiset asiat seuraavat heitä takaisin oikeaan maailmaan aiheuttaen kaikenlaisia erikoistilanteita.

AINA joskus pitää katsoa "huonokin" elokuva. Tällä kertaa aah-elämyksiä ei aiheuttanut Flatliners joka oli uusintaversio vuoden 1990 samannimisestä elokuvasta. Elokuva oli nyt ilmestynyt Netflixiin ja kun en jaksanut muutakaan alkaa etsimään niin päätin uhrata aikaani tälle. Tarinaa pohjustavan onnettomuuden jälkeen päästään itse asiaan: kokeiluihin rajatilakokemuksista. Jokaisella henkilöllä on oma kokemuksensa, mutta yhteistä niissä on että kaikki ovat tehneet jotakin vääryyttä joka rajatilakokemuksessa "eletään" uudelleen, tosin välillä kaleidoskooppimaisessa pyörityksessä.

RAJAN takaa palattuaan henkilöt tuovat mukaan "jotakin" joka alkaa vainota heitä harhanäkyjen muodossa. Kun harhanäyistä on saatu tarpeeksi, keksivät opiskelijat että anteeksi pyytämällä heitä vainoava "jokin" häipyy. 

YHTÄÄN ainutta pelottavaa kohtausta elokuvaan ei oltu onnistuttu sijoittamaan, parhainta antia elokuvassa olivat rajatilakokemukset visuaalisella kerronnallaan mutta eivät nekään pystyneet elokuvaa pelastamaan. Elokuvaa menee kevyenä hömppänä ja kestää kertakatselun kun ei jää pohtimaan sen syvällisempiä. ■