modem.jpg

PERJANTAIAAMUNA tavalliseen tapaan tsekkasin sähköpostit herättyäni, laitoin aamukahvin tippumaan ja painuin suihkuun. Aamutoimien ja -palan jälkeen ajattelin vilkaista tabletilla iltapäivälehtien uutiset ennen töihin lähtöä, mutta tabletti ilmoittikin että internet-yhteyttä ei ole. Sammutin ja käynnistin tabletin uudestaan mutta ei auttanut. Vilkaisin modeemia ja siinä paloi vain pari hassua valoa vaikka useampia olisi pitänyt palaa. Pistin modeemin virrattomaksi ja odottelin hetken, mutta uusia valoja ei syttynyt. Päätin kokeilla resetointia, ja kun vapautin reset-nappulan alkoi modeemissa sellainen valoshow että moni discokin olisi ollut kateellinen. Kun valoshow vain jatkui ja jatkui, pistin modeemin taas virrattomaksi ja hetken kuluttua uudelleen päälle. Taas vain pari hassua valoa vilkkui. Piti jättää modeemi siihen ja lähteä töihin.

SOITTELIN töistä nettiyhteyden tarjoajalle kun puhelinaika alkoi, ja siellä erittäin ystävällinen henkilö katsoi että häiriöitä ei ole ja lupasi yhdistää minut vielä vikailmoituspalveluunkin. Sitä ennen kirjasi kuitenkin jo mun tapaukseen liittyvät tiedot. Vikapalvelu kertoi samaa että ainakaan sillä hetkellä ei mitään häiriöitä ole ilmoitettu. Kerroin jättäneeni modeemin käynnistymään töihin lähtiessäni ja iltapäivällä tarkastavani tilanteen, ja jos muutosta ei ole tapahtunut niin tulen modeemin kanssa myymälään. 

TÖISSÄ odottelin että pääsen lähtemään ja kun se aika koitti tulin poikkeuksellisesti bussilla kotiin niin että ehdin hyvissä ajoin sinne myymälään tarvittaessa. Eipä ollut modeemiin tullut muutoksia töissä ollessa. Nauhoitin lyhyen videonpätkän siitä mitkä valot vilkkuvat, otin modeemin piuhoista irti, pakkasin reppuun ja ryntäsin pysäkille bussia odottamaan.

LIIKKEESSÄ pääsin heti palveltavaksi kun esitin asiani, videonpätkän ja ostokuitin (modeemi ei ollut edes vuotta vanha) niin asiakaspalvelija käväisi noutamassa uuden modeemin tilalle. Kun kerran olin liikkeellä hoitamassa näitä tietokoneasioita, astelin ostamaan myös uuden hiiren ja näppäimistön. Olinhan niiden ostamista suunnitellut jo enemmän kuin pitkään. Ja tietty langaton näppis ja hiiri, mä en langallisia enää osaa käyttää kun välillä istun nojatuolissa näppis sylissä. Ja sitten taas kotiin.

KOTONA modeemi virtaan ja seinään ja odottamaan että se nousee linjoille. Uuden modeemin nousu kestää aina useamman minuutin mutta lopulta kaikki valot paloivat niinkuin pitikin. Kokeilin ensin tietokoneella ja kone löysi internet yhteyden ilman salasanoja. Tabletti ja puhelimet kaipasivat salasanaa, mutta sen syöttämisen jälkeen kaikki menivät nettiin. Puolisolle pitää muistaa antaa salasana kun hän seuraavan kerran tulee täällä käymään. Sitten vielä uusi näppis ja hiiri koneeseen ja kaikki oli taas niinkuin piitkin.

PERJANTAI ei ollut mikään helteinen joten päätin jättää kukkapenkit kastelematta. Illalla jatkoin Netflixin parissa kunnes uni kutsui. ■