aztec.jpg

PITKÄPERJANTAINA lähdin puolison luo bussiilla kun oli niitä kantamisia. Grillikausi avattiin perjantai-iltana, joten siitä se lähtee. Lauantaina käytiin kaupoilla, ja illalla laitettiin (espanjalaisia) uusia perunoita ja pekoni-sipuli-kermakastiketta. ja kun kaupasta löytyi (kallista) kevätsipulia, olihan sitä pakko ostaa kastiketta varten. Olihan ne perunat hyviä, mutta kyllä suomalaiset on aina parempia. Jäihän meidän pääsiäinen hieman lyhyeksi mutta ilmeisesti pidetään mini-vappukin.

SUNNUNTAINA lähdin iltapäivän puolella taittamaan kotimatkaa jalan niin kuin kaavailin. Ja olihan siellä lämmin päivä kävellä ja kun ei kiirettäkään ollut, niin pari mutkaa tein matkalla saadakseni kuvattua pari kohdetta joiden ohi en ole vähään aikaan kulkenut. Pihaan tultuani jäin vielä istumaan penkille ja katselemaan kuinka krookukset melkein kasvoivat silmissä. Illalla tein korjaukset siihen opukseen jonka taitoin reilu viikko sitten ja laiotin uuden version taipaleelle. Eikä siinä isoja korjauksia ollut, pari kuvaa piti vaihtaa ja lisätä puuttuvat viittaukset. Ja loppuyö menikin Netflixin seurassa.

MAANANTAINA oli ohjelmassa niiden mainosten suunnittelu ja tekeminen. Aloitin siitä kaikkein kiireisimmästä. Meni hieman enemmän aikaa kuin olin ajatellut ennenkuin sain aikaiseksi sellaisen kuvituksen joka kelpasi minulle. Siinä kun piti aloittaa ääriviivapiirroksilla, värittää ja pehmentää niitä että saavutin haluamani lopputuloksen. Ehdin vielä tekaista toisenkin mainoksen ennenkuin totesin että siinä oli yhdelle päivälle. Laitoin kummankin eteenpäin ja siirryin taas Gothamiin

TÄNÄ aamuna heräsin siihen kun tabletti ääntelehti siihen malliin että sähköpostia oli tullut. Oli mulla kyllä kello soimassa mutta kun kerran heräsin niin päätin katsoa mitä siellä oli. Kiiremainosta piti muokata taustavärin osalta, oli kuulemma liian tumma. Ja toiseen mainokseen piti vaihtaa kuva. Mikäs siinä, pistin aamukahvit tippumaan ja aloin kokeilemaan taustan vaihtoa (itse olisin pitänyt enemmän tummasta taustasta niinkuin aineiston toimittajakin, mutta joku muu ei ollut tykännyt joten vaihtoon meni). Kahvittelun jälkeen sain taustan valmiiksi ja mainoksen taipaleelle. Samassa rytäkässä laitoin sen kirjapainoon ja pyysin mahdollisimman nopeaa toimitusta. Sitten oli vuorossa mainos 2, johon piti kuva vaihtaa. Sain nettisivun osoitteen josta (mukamas) löytäisin siihen kuvan, kuvapankin tapainen siellä kun oli. No eipä siellä ollut sitä mainokseen haluttua kuvaa, mutta sain sen kuitenin kaiveltua samaiselta sivustolta ja laitettua mainokseen. Ja tämäkin mainos eteenpäin.

SIINÄ mainoksia vääntäessä tuli sähköpostiin PDF-tiedosto, joka haluttiin eräiltä osin muuttaa sellaiseksi että sen voi täyttää koneella. Helppohan se oli laittaa siihen täytettävät tekstikentät ja laittaa se sitten takaisinpäin.

TÄSSÄ vaiheessa oli aika keskeyttää hommat hetkeksi ja lähteä liikkeelle asioita hoitamaan. Oli kirjastossa ja kaupassa käyntiä, piti käydä nappaamassa valokuva sitä viimeistä mainosta varten ja toimistolla muuttamassa sähköpostiohjelman asetuksia uutta käyttäjää varten. Kotipihaan saapuessa olikin molemmat kukkamummot penkillä istumassa joten jäin siihen heidän seurakseen hetkeksi.

KOTONA viimeinenkin mainos työn alle, se ei tarvinnut muuta kuin sen valokuvan jonka päivällä nappasin. Ja niin lähti sekin taipaleelle.

ILLAN tunteina pyykkikone rutkutti kaksi koneellista kun en eilen viitsinyt pyykkiä pestä. Tai ovat parasta aikaa kuivausrummussa niin että pääsen laittamaan nevielä suoraan komeroon. 

HUOMENNA kutsuu aamuvuoro ja sinne on tarkoitus mennä jalan. Huominen päivä onkin pidempi kun päivän lopussa on vielä kaksi kokousta peräkkäin. Saapa nähdä olenko kahdeksaan mennessä kotona? Siinä ei sitten paljon muuta kuin korkeintaan iltakahvit ja ehkä jakso Gothamia ja sitten nukkumaan koska torstainakin on aamuvuoro. Perjantaina onkin iltavuoro josta inhottavasti taas lauantaina aamuvuoroon. Ja kaikki työmatkat kävellen. ■