com.jpg

MATKA ja kouluttautuminen menivät mukavasti, kun tällä kertaa ei tarvinnut tuntitolkulla matkustaa. Mukava oli tavata vanhoja tuttuja, joita yleensä näkee vain kouluttautumisissa ja yhteisissä valtakunnallisissa riennoissa. Keskiviikkona saapui moni muukin kuin minä, joten vietettiin iltaa ravintolassa syöden ja muutama tuoppi nauttien. Tämä porukka on sellaista että juttu jatkuu aina siitä mihin jäädään. Ei tule hiljaisia hetkiä, päinvastoin.

AAMUPÄIVÄLLÄ soitteli eräs kaveri. Oli eilen ostanut uuden tabletin, eikä se halunnut yhdistää langalliseen verkkoon. Herjaili vain IP-osoitteesta. Mulla oli tarkoitus aloittaa siivoaminen aamupäivästä, mutta lupasin käydä katsomassa tilannetta, siivoamista voisin kyllä siirtää. No eihän se mennyt millään WLANiin. Kerroin ottavani tabletin mukaani ja kokeilevani sitä kotona. Olen törmännyt ennenkin tälläiseen ongelmaan. Tulin kotiin ja tabletti meni mun verkkoon melkein heittämällä. Sammutin tabletin varmuuden vuoksi ja käynnistin uudelleen, ja kohta oltiin taas verkossa. Pistin tabletin uudelleen virrattomaksi ja lähdin takaisin kaverin luo. Hän oli kyllä jo ehtinyt lähteä töihin, mutta sain avaimen lähtiessäni joten pääsin sisään. Kaverin kämpällä tabletti päälle, ja muutaman sekunnin se haki verkkoa ja yhdisti sitten WLANiin. Kokeilin sammuttamista ja uudelleenkäynnistystä ja hyvin löysi verkon. Ongelma oli varmaan siinä kun siellä näkyy niin monta WLAN-verkkoa joilla on signaalinvaihvuus lähes tapissa, ja mitä todennäköisemmin useampi on samalla taajuusalueella, niin tahtoo aluksi nikotella. Ennenkin on piutänyt käyttää tablettia toisessa verkossa ennenkuin se on osannut yhdistää haluttuun verkkoon. Jätin tabletin latautumaan ja avaime pöydälle, kun kerran homma hoitui taas kivuttomasti.

KESKUSTASSA oli aika käydä ruokakaupassa, ja koska siivous odotti edelleen tekijäänsä, piti keksiä jotakin. uunissa laitettavaa. Lihahyllystä löytyi marinoituja broilerin luullisia rintafileitä, joten ruoka oli helppo päättää. Muutakin jääkaapin täydennystä piti toki ostaa. Kotona muutama kourallinen riisiä uunivuokaan, fileet sivuun ja muovilaatikon huuhtelu vedellä. Tai se vesi+marinadiseos riisin päälle, ja hiukkasen sekoitusta. Sen jälkeen fileet riisin päälle ja koko komeus uuniin. Sillä aikaa kun säälimättä piiskasin viattomia mattoja, imuroin, luuttusin ja pyyhin pölyt, kypsyi ruoka uunissa vahtimatta. Mukavaa oli kun oli kaikki taas paikoillaan ja kämppä siistinä ottaa valmis ruoka uunista. Oli hyvää.

PYYKKIKONE rutkuttaa ensimmäistä satsia, toinen on vielä tulossa. Jälkimmäinen valmistuu juuri sopivasti ennen UMK:n alkua, eli voi rauhassa katsastaa kaikki kappaleet. Mä en ole näistä kilpailukappaleista ennakkoon katsonut ainuttakaan, joten kaikki ovat mulle uusia esityksiä. Josta tulikin mieleeni että torstaina eräs seurueemme jäsen kidutti meitä soittamalla Antti Tuiskun uusinta biisiä. Kiduttamista se tosiaan oli, kuinka joku vakavissaan voi moista "musiikkia" tehdä? 

HUOMENNA ainakin Lidlillä käynti, ja ystävänpäiväkorttiakin pitäisi alkaa suunnitella. Tällä kertaa käytän Postin verkkopalvelua, pääsen helpommalla kun ei tarvitse juosta painossa tämän oman homman takia. Tulevalla viikolla pitää kuitenkin jo risteilyliput käydä tilaamassa. Ja on taas kokousviikkokin, joten muutama päivä on jo ohjelmoitu valmiiksi. ■