pakka.jpg

Aamulla lämpömittari näytti -27 °C ja aurinko nousi taivaanrannassa hehkuvan punaisena. Vahinko ettei ollut mahdollisuutta kiertää jonnekin ottamaan kuvia, en mä halunnut mitään kerrostaloja kuvata punaisen auringon kanssa. Mutta varmaan tulee uusi tilaisuus.

Tarroista tuli tieto, että pieni hienosäätö kirjoitusasun suhteen ja sitten painoon. Siinä kun viimeistelin aineistoja, puhelin soi ja eräs henkilö soitteli kysyäkseen neuvoja kirjan teon suhteen. Oli kuulemma saanut yhteystietoni erään yhteisen tuttavamme kautta. Mikäs siinä, puhelimessa neuvoin/kerroin sen minkä pystyin noin pääpiirteissään, ja sovittiin tapaaminen ensi maanantaille. Saataneen sekin projekti jollakin tapaa alulle ennenkuin aloitan viikon loman.

Kirjapainossa kaikki meni mutkattomasti, ja samalla selvisi että sunnuntaina tuleva asiakas oli jo käynyt varmistelemassa että saako hän varmasti maanantaina tulosteet mukaansa. Samalla näin tarjouspyyntöönkin vastaavan henkilön, joten saatoin vielä suullisesti täsmentää tarjouspyynnön sisältöä. Jos ei nyt huomenissa tule, niin ensi viikolla jolloin pääsen tekemään koonnin päätöspöytäkirjaan.

Huomenna meneekin sitten tunti pari sen Java-ongelmaisen koneen parissa, riippuen ihan siitä kuinka nopeasti päivitykset tulevat. Pitänee ottaa läppäri viereen niin voin samalla tehdä muutakin kuin tuijottaa ruutua. 

Pahimpien pakkasten pitäisi nyt pikkuhiljaa alkaa olla ohi. Tai ainakin niin väittävät. Tosin eihän tälläisten pakkasten jälkeen mikään -15 astetta enää pakkaselta tunnu. Pahimmat spekulaatiot tosin lupailevat vesisateita ensi viikolle. Mutta ne kun ovat vain ennusteita, niin katsellaan mitä tuleman pitää. ■