ovi.jpg

TÄMÄ päivä kuluikin sen uuden julkaisun parissa. Kuvat sai kyllä helposti irroitettua Photoshopissa, mutta eräässä vaiheessa huomasin että kuvien numerointi oli mennyt sekaisin. Kaksi kuvaa oli samalla numerolla, ja piti katsastaa alkuperäinen dokumentti mistä moinen johtuu. Siellä oli mennyt otsikoiden numerointi väärin, kaksi lukua alkoi samalla järjestysnumerolla, ja sitä myöten kuvien numerointikin oli väärin. Ja tietysti kun tekstissä viitattiin kuvaan X, sen olikin tarkoitus olla X+1. Piti laittaa dokkariin merkki missä kohtaa numerointi heittää, että osaan korjata kun nostan tekstin taittoon ja alan sitä muokata. Kuvat on nyt kuitenkin kaikki odottamassa kansiossa, ja eiköhän tuo huomenissa ole taitettu, kun ei mitään kamalia taulukoita ole taittoa hidastamassa.

PÄIVÄLLÄ piti käydä torilla katsomassa marjoja, mutta se jäi kun halusin tehdä tuon kuvien irroituksen kokonaan. Pitää huomenna käväistä hakemassa viikon marjat, niin pärjää loman alkuun asti. Voin sitten loman jälkeen käydä hakemassa vaikka isomman satsin.

TOISESTA tulossa olevasta kirjasta soitettiin. Saisinko mä millään jossakin kirjapainossa pudotettua painokuluja? Kerroin että eiköhän se tarjous ole aika tarkkaan laskettu, ettei siinä paljon pelivaraa ole. Tottakai hintaa saataisiin pudotettua jos kovakansi muutettaisiin kartonkikansiksi, mutta siitä kuulemma ei haluta tinkiä. Enpä huomannut kysyä olisiko kirjan taustajoukoilla tiedossa että löytyykö Facebookista ryhmää jossa kirjaa voisi ennakkomainostaa? Voitaisiin tehdä kirjan kansi, ja ennakkomarkkinoida opusta. Niillä maksuilla saisi painokustannukset katettua jos opukselle löytyisi kysyntää. Mutta se onkin aina arvoitus: löytyykö kysyntää vai jääkö opus laatikkoihin pölyyntymään. Asia etenee kunhan palailen lomalta.

KOTIIN tullessa bussikuski ajeli ihmeellisen töksähdellen. Muutama kunnon riuhtaiseva liikkeellelähtö, ja kun itse olin seisovien matkustajien joukossa pidellen vasemmalla kädellä tangosta kiinni, niin eräällä riuhtaisulla vihlaisikin turhan mukavasti käsivarresta. Nyt sitä jomottaa ja särkee melkein olkapäästä ranteeseen, ja kättä ei tahdo pystyä olkapäätä korkeammalle, ja välillä tuntuu kuin olkapäässä olisi jotakin ylimääräistä. Pitää katsoa muutama päivä mihin suuntaan se alkaa kehittymään. Ei oikein haluasi olla pillerikuurilla loman aikana, ainakaan jos tavallista vahvempia särkylääkkeitä tarjotaan. Silloin ei uskalla ottaa janojuomaa. Tuossa illalla huomasin että edes vesihananan turvanapin painaminen ei onnistu vasemmalla kädellä. Täytyy nyt ottaa muutama tavallinen särkylääke ja painua punkkaan. ■