pilar.jpg

EILEN päätin lähteä käväisemään Kontissa, lähinnä vain katsastamaan mitä siellä on ja miltä siellä nykyisin näyttää kun edellisestä kerrasta on jo melkoisesti aikaa. Kun ilmassa oli kevättä teinkin sellaisen liikun että hyppäsin bussiin ja ajaa huristelin reilusti Kontin ohi. Eräällä pysäkillä sitten hyppäsin pois bussista ja lähdin kävelemään kohti Konttia, matkaa oli sellaisen puolen tunnin kävelymatkan verran. 

OLIHAN se myymälä muuttunut, väliseinät olivat saaneet lähteä ja myymälä oli nyt yhtä suurta tilaa. Naisten vaateosasto näytti laajentuneen niin, että jos meno tuota vauhtia jatkuu niin eihän siellä parin vuoden kuluttua myydä enää muuta kuin naisten vaatteita. Kirjaosasto oli sentään saanut säilyttää entisen paikkansa mutta sähköpuoli oli taas kutistunut kuin pyy maailmanlopun edellä. Ja taisi olla että astioillekin oli vähemmän tilaa kuin ennen. Eniten hämmästytti se että huonekaluoasto koostui parista hassusta sohvasta ja nojatuolista, ja taisi pari pientä pöytää olla. Ja keskellä myymälää oli iso tyhjä tila, hukkaneliöitä, joita ei ainakaan vielä ollut otettu käyttöön. Ehkä siellä oli vielä uudelleenjärjestelyt kesken. Pongasin seinän vierestä sellaisen kapean ja korkean hyllyn joka on juuri sellainen kuin haluankin eikä hintaakaan ollut kuin 12 euroa. Kuljetus sen sijaan olisikin ollut 30 euroa eli äkkiä olisi tullut hyllylle hintaa. Sai jäädä sinne. Ja sitä hyllyä olisi joutunut heti korjaamaan, osa hyllylevyistä oli asennettu väärin päin, eivätkä ne olleet nostettavai vaan kiinni puutapeilla tai jollakin muulla piilokiinnityksellä eli hylly olisi pitänyt purkaa ja kasata uudelleen.

KUN Kontista ei tarttunut mukaan mitään lähdin kävelemään kohti keskustaa. Kun olin kuitenkin jo kohtuullisesti kävellyt, ja olin ohittamassa kauppakeskusta, päätin poiketa sinne kahvioon nauttimaan kahvin ja laskiaispullan (ensimmäinen tänä keväänä). Kahvin jälkeen vaellus jatkui. Tarkoitus oli suunnata isolle kirpparille katsastamaan sen tarjonta.

SIELTÄ löysin vanhan puisen kukkapylvään joka ei hinnallaan pelottanut, vaivaiset seitsemän euroa! Tummaa puuta ja aikaa nähnyt. Sellaista tarvitsin yhden limoviikunan alle joten kiikutin sen kassalle ja lunastin omakseni. Sieltä löytyi myös onneksi Ikean iso kassi jonne pylväs mahtui, joten kantaminen oli helpompaa. Onneksi bussireitti kulki kirpprin ohi, joten pääsin ajelemaan bussilla taas melkein pihaan asti. Kaikkine mutkineen ja taukoineen oli tallustellut melkein kaksi tuntia joten sallin itselleni bussikyydin käydäkseni isommassa kaupassa.

KAUPASSA koriin sujahtivat jauhelihaa, kaali, sipulia, porkkaana ja tomaattimurskaa. Sunnuntaita varten. Kaupassa käynnin jälkeen vielä apteekkiin ja sitten kotia kohti. Lauantai-illan ohjelmaan kuului vielä pyykin pesua kahen koneellisen verran sekä muutama jakso Screamia. Sitten saatoinkin hyvillä mielin ja hyvällä omallatunnolla painua pehkuihin.

TÄNÄ aamuna lämpömittari olikin jo melkein nollassa (ja tätä kirjoitettaessa on jo yli 5 pakkasastetta). Tämän päivän ohjelmaan kuului sen ikuisuuseepoksen korjausten aloittaminen. Nyt vasta kävin läpi kaiken paperiaineiston jonka sain jo muutama viikko sitten. Ja miten mukava yllätys! Siellä paperien lomassa piileskeli useampikin valokuva jotka pitäisi kirjaan laittaa. Tarkoittaa sitä että taas saadaan olla säätämässä. Ensimmäinen korjattava luku meni onneksi pelkillä tekstikorjauksilla, mutta seuraavaan piti jo skannata yksi kuva. Kun kuvia oli kuitenkin skannattavaksi asti, skannasin ne kaikki j jatkoin sitten korjaamista. Iltapäivän puolella piti työskentely hetkeksi lopettaa ja siirtyä keittiöön valmistelemaan kaalilaatikko uuniin.Yllättävän paljon niihin valmisteluihin kuluu aikaa. Lopulta oli laatikko uunissa ja saatoin jatkaa korjaustoimia eepoksen parissa. Vielä tänään en päässyt maistamaan kaalilaatikoka kun söin eiliseltä jäänyttä pastaa. Huomenna on iltavuorosta tullessa sitten helppo laittaa ruokaa, sen kun lämmittää kaalilaatikkoa.

KORJAUKSET tyssäsivät kun yksi puuttuva kuva oli merkitty kesällä toimitetuksi mutta ei sitä koneelta löytynyt. Kävin kaikki kansiot läpi joissa kirjan aineistoa on mutta ei sitä löytynyt. Huomenna pitää illalla sen verran jaksaa että käyn läpi kaikki mulle toimitetut ja  mulla vielä olevat valokuvat, että löytyköö kyseisellä tunnisteella olevaa valokuvaa vaiko ei. Enää en jaksanut alkaa etsimään. Jos sitä ei multa löydy niin sen on löydyttävä aineiston toimittajilta. Vilkaisin seuraavaa korjattavaa lukua ja siinä onkin taas melkoinen tekeminen. Kuvia poistetaan reilusti ja siirrellään paikasta toiseen ja laitetaan vielä uusiakin kuvia. Ettei olisi ollut juuri edellinen korjaus kun niitä kuvia laitoin ja nyt ne pitää saada taas jo pois. Alkaa tuntumaan siltä että valmistuukohan tämä opus koskaan? Tulevalla viikolla en ehdi eepoksen kimppuun kuin korkeintaan keskiviikkona ja torstaina, sillä perjantaina lähden puolison luokse melkein heti töiden jälkeen ja palaan sunnuntai-iltana. Toisaalta kun tätä teosta on jo näinkin kauan tehty niin kuukausi sinne ta tai tänne ei enää vaikuta mitenkään. Ja kohtahan mulle pitäis tulla Ympäristökeskuksen kiireisempi kirja joka pitää tietty tehdä alta pois ennenkuin voi huomiotaan taas tähän kirjaan kiinnittää.

HUOMENNA menen taas iltavuoroon joten vielä voin katsastaa yhden jakson Screamia ennenkuin siirryn pitkälleni. ■