blaah.jpg

Nyt on se yksi opus lopultakin paketissa! En olisi kuvitellut että siihen joutuu kuluttamaan melkein koko viikonlopun. No kyllä mä eilen kävin kaupassa ja samalla vähän ulkoilmaa haistelemassa mutta silti. Ja onneksi aloitin eilen. Kun kaikki julkaisuun tulevat kuvat olivat jossakin bittiavaruudessa, jouduin tekemään ensin PDF:n ja siitä sitten yksitellen leikkailemaan tarvittavat kuvat. Ja vielä kun kuvat piti tehdä kahdella eri resoluutiolla (ja tänään selvisi että painoa varten tarvitaankin harmaasävykuvat, niin niin piti vielä kerran ottaa paremman resoluution kuvat käsittelyyn. Onneksi sen homman pystyi kuitenkin automatisoimaan). Eniten vei kuitenkin aikaa taulukoiden kanssa taiteilu kun A4-kokoinen taulukko pitää sovittaa B5-sivulle (marginaalit huomioiden). 

Korjauksia tuli, ja yksi korjaus meinasi jäädä tekemättä kun en ollutkaan viestin vastaanottajissa. Ja sitten piti etsiä jos jonkinlaisia logoja (osa sentään oli arkistolevyllä), osa oli muuttunut siitä kun viimeksi olin tarvinnut. Nyt on kuitenkin verkossa jaettava versio toimitettu kirjoittajille ja painoaineistokin on melkein valmis. Muutama pikkutieto puuttuu vielä. Samaan syssyyn tuli sitten jo tiedustelu missä vaiheessa on osa 1 (jolla ei alunperin ollut kiirettäkään), kun aikovat huomenna kertoa muistakin tulevista julkaisuista. Euhänä siinä auttanut muuta kuin ottaa sekin vielä käsittelyyn, ja laittaa nähtäväksi. Siinäkin on vielä pari avointa kohtaa mutta ne eivät onneksi ole mitään isoja ja suurta työmäärää vaativia, joten vartissa saan kyllä sen paketin kasaan. Ja varoittivat että ainakin yksi tulee vielä samaan sarjaan. Huomenna (tai tänään siis) pitää laittaa lasku tästä hommasta, niin saadaan homma näiden kahden osalta pakettiin. Siitä kolmannesta sitten ihan oma laskunsa.

Eilen kävin vilkaisemassa viime syksynä istuttamiani krookuksia ja siellähän jo ensimmäiset kukkivat. Eivät olleet jyrsijät käyneet sipuleita nakertamassa. Enkä mä tiedä syökö ne kuinka halukkaasti kukkasipuleita.

Päivällä olisi yksi meetinki ja keskiviikkona toinen. Nurkkia pitäisi taas vähän siistiä, jos tällä viikolla tulee se eräs henkilö hakemaan kirjojansa. Jos aloittaisi maanantaina ja jatkaisi tiistaina, niin ei tuntuisi niin "raskaalta" se homma. 

Nyt nimittäin tuntuu siltä että on saanut ihan tarpeeksi olla taittamassa. Ei jaksa edes katsoa enää mitään, vaan pitää mennä peiton alle yhden iltaoluen jälkeen niin että jaksaa taas aamulla jatkaa. ■