bar.jpg

TORSTAINA virittäytyminen joulutunnelmaan jatkui. Hieman tietysti oli vielä vaikeuksia kun aurinko paistoi ja päivä oli kesäisen lämmin. Jotain kuitenkin sain aikaiseksi, ja jos ensi viikolla saisin ensimmäisne ehdotuksen valmiiksi. Päivällä tuli sähköpostia, haluaisinko/ehtisinkö taittaa yhden julkaisun,milloin se olisi valmista. Mukana oli linkki pilvikansioon josta aineiston voin ladata. Tosin vain sellaiset pienet yksityiskohdat puuttuivat kuin että tuleeko opus painettuna, sähköisenä vai molempia; jos painettuna niin mustavalko vai väri, ja koko. Katsastin aineiston laajuuden ja laitoin sitten postia saadakseni puuttuvat tiedot. Lupasin että ensi viikon aikana, vaikka ei siihen mene kuin päivä, mutta tilaajan ei sitä tarvitse tietää.

ILTAPÄIVÄLLÄ sitten kaupan kautta kotiin,  kävin hakemassa hampurilaisen huomiseksi niin jaksaa odotella laivalle pääsyyn asti. Vaikka päivä siihen asti olikin ollut kesäisen aurinkoinen, juuri kun pääsin ulko-ovelle niin alkoi vettä tulla. Ei se kuuro kauaa kestänyt mutta senkin edestä.

PERJANTAINA tuli sähköpostiin puuttuvat tiedot, eli pääsen maanantaina tai tiistaina vääntämään sitä kirjaa. Kulutin perjantaipäivän valtaosin mainoksen parissa, niin että voin maanantaina laittaa sen katsottavaksi. Kaivelin arkistokansiosta tulevalle kirjalle taittopohjan valmiiksi, se kun tulee tietyn sapluunan mukaisesti. Sinänsä hyvä kun ei tarvitse miettiä fontteja, sivukokoa jne vaan pääsee heti taittamaan. Tulostin tekstitiedoston PDF:ksi niin on helpompi ottaa siitä kuvat ja muokata ne julkaisuun sopiviksi. En viitsinyt pyydellä alkuperäisiä kun kirjasta ei kerran painettua laitosta tule.

PERJANTAIAAMUNA sateli ihan kunniakkaasti mutta pikkuhiljaa aamupäivän aikana alkoi taivas kirkastua. Iltapäivällä oli jo ihan kesäistä, ja kun alkuillasta lähdin kohti satamaa, niin lämpömittari näytti melkein ´+18 astetta. Ei tullut mieleenkään lähteä muutoin kuin shortseissa. Varttia ennen laivanlähtöä olin satamassa ja siellä suoraan laivaan. Pääsikin jo näin ajoissa, ei tarvinnut jäädä seisoksimaan/istuskelemaan. Kipusin suoraan kannelle ja siellä kun oli baari auki, niin pitihän se olut hakea tunnelmaan virittäytymiseksi. Ja alkoihan siellä olla tunnelmaa kun 120 ihmistä oli laivalla. Tulipahan taas tavattua tuttuja joita ei välttämättä kovin montaa kertaa vuoden aikana näe. Kolmisen tuntia hurahti kuin siivillä, ja satamassa oltiin liiankin äkkiä. Siitä lähdettiin pienellä porukalla ravintolaan A, osa porukasta jatkoi toiseen paikkaan C, jonne lupasimme tulla myöhemmin. Paikassa A viivyimme yhden oluen ajan, siellä kun ei siihen aikaan ollut porukkaa ja jatkoimme paikkaan B: Eipä sielläkään mitään tungosta ollut, mutta sen aikaa piti viipyä että osa seurueesta pääsi laulamaan karaokea pariin otteeseen. Ja sitten paikkaan C. Siellä istuttiinkin terasilla pimeässä elokuun illassa, ja keskustelu rönsyili laidasta laitaan. Sen omassa paljastui että erään nyt kesällä taittamani kirjan tekijä olikin tuttu seurueen yhdelle osallistujalle. 

SIINÄ terassilla istuessa houkuteltiin kovasti lähtemään MIkkeliin lokakuussa, ja nyt olisi jo kahdestakin eri suunnasta tarjolla autokyytiä, eli ei edes tarvitsisi matkasta sen kummemmin maksaa, toki pitää sitä bensarahaa antaa jos menen kyytiin. Lauantaiaamuna sinne kai pitäisi lähteä jos lähtee. Pitää vielä miettiä lähetäkö vaiko ei. Kuitenkin on noita kokuksia, koulutuksia ja tapahtumia ihan paikan päälläkin. Oulu taitaa jäädä tänä syksynä väliin, alkaa tuntumaan siltä. 

PILKUN tultua katsoin olleeni tarpeeksi sosiaalinen ja seurallinen ja ilmoitin poistuvani kotiin. Aiemmin jo osa oli poistunut lähinnä kotiin, muutama vaihtoi juottolaa. Siirryimme keskustaan ja toivottelimme hyvät yöt, sillä muutkin alkoivat siirtyä kohti kotia. Onneksi yö oli edelleen lämmin, joten hyvin tarkenin odottaa bussia sen 15 minuuttia joka siinä pysäkillä oli aikaa seistä. Ehdinpä todistamaan tapahtunutta vahingontekoakin, ja sitä kuinka vartija ilmestyi kuin tyhjästä paikalle, ja hetkeä myöhemmin poliisiauto. Bussi tuli ajallaan ja oli melko nopeasti kotiosoitteen liepeillä kun matkustajia ei montaakaan ollut. Kotona pieni iltapala (banaani ja bulgarianjogurtti) ja sitten painuin punkkaan. Otsikosta huolimatta ei niitä kapakkoja tullut sentään tuhatta kierrettyä. Ei sitä vielä oltaisi tässä ja olisiko kuntokaan kestänyt jos kaikki tuhat kapakkaa olisi pitänyt perätysten kiertää :)

TÄNÄ aamuna ei kello luonnollisestikaan herättänyt, vaan heräsin puoli yhdentoista maissa. Lauantain tapaan oli taas jääkaapin tankkauspäivä. Sille reissulle lähdin reilusti iltapäivän puolella, ja tällä kertaa ei tehnyt mieli kiertää mutkan kautta kun sen verran eilinen vielä väsytti. Onneksi oli taas poutapäivä niin ei tarvinnut pitää kiirettä sinne menon kanssa. Kotiin tultua kello oli likimain neljä, joten ajattelin vaihteeksi laittaa sapuskaa hieman aiemmin, varsinkin kun eilen ei kummemmin tultu syötyä. Jääkaapissa oli keitettyjä perunoita ja munia, ja kaupasta ostin makkaraa joten siinä oli ainekset pyttipannuun. On se aina kun itse viitsii tehdä paljon parempaa. Pyttipannun ruskistuessa liedellä päivitin vaihteeksi Facebook-sivua. Kuluneen viikon aikana ei ole pahemmin tultu sinne mitään laitettua joten laitoin pikku päivityksen.

fb.jpg

SYÖMISEN jälkeen päätin ottaa parin tunnin torkut kun alkoi ramaista mukavasti syömisen jälkeen. Herättyäni tsekkasin sähköpostit ja samalla kurkkasin FB:n puolelle. Olipahan melkoinen yllätys kun näin punaiset laatikot otsikkopalkissa. En ihan äkkiä muista milloin olisi ollut tuollainen määrä. Yleensä ne ovat tahtoneet pysytellä siinä kymmenen kieppeillä. Ajattelin lisätä kuva-arvoituksen seuraavan kuvan, mutta kun olen jo kertonut että se julkaistaan vasta sunnuntaina, niin jätin sen vielä julkistamatta.

ILLALLA katselin Torchwoodia muutaman levyn verran, kun telkkari edelleen tarjoaa uusintojaan. Onneksi sieltä kuitenkin on alkamassa muutama sarja, joita voisi alkaa seuraamaan. Ja aivankuin muistutukseksi alkoi illalla taas satamaan. Sääennuste jäi katsomatta, mutta eiköhän tuon ikkunasta katsomalla saa tietoonsa. Voisi huomenissa hieman liikuskella ulkosalla, niin perjantain viimeisetkin huurut haihtuisivat. ■