brainstrom.jpg

KYLLÄPÄ nyt vaikeaa saada tämä viimeisin kirja kuosiinsa. Kustantajaa edustava taho ja teoksen kirjoittaja lähettävät korjauksiaan ja kommenttejaan mitä ilmeisimmin keskustelematta lainkaan keskenään ja sitten tulee sähköpostiviestejä joissa kummeksutaan että kuinka se nyt on noin vaikka juuri laitoin viestiä että sen pitää olla noin. Laitoin kirjoittajalle viimeisimmän version hänen toimittamiensa korjausten perusteella, ja pyysin että lukee sen läpi. Aikoo kuulemma viikonloppuna katsoa sen, ja viimeistään sunnuntai-iltana palauttaa. Mulle sillä ei ole kiirettä kun lähden lauantaina puolison luo ja palaan vasta maanantaina johonkin aikaan. Eli sitä ennen en tee kirjalle mitään. Ja teoksen nimikin: siitä käydään taas vääntöä. Kumpi muoto on oikea, saadaanko kirjan nimi vaihdettua jo annetulle numerolle vai pitääkö hakea uusi numero? Onneksi se ei ole mun päänsärkyni. Siinäpä se tiistai melkein menikin kun yritti selvitellä sähköpostisotkuja. Ja vielä kun lähettävät mulle koko keskustelusäikeen vaikka siinä ei olekaan mitään sellaista mikä minua koskisi.

TIISTAINA olisi voinut ennen iltaa mennä sitä rinnettä laittamaan talviteloille alustavasti, mutta en jaksanut. Ja muutenkin olin kaavaillut että torstaina tai perjantaina olisin siellä sen yhden pätkän tekemässä. Poutaa kyllä riitti koko tiistaipäiväksi. Yöllä alkoi sadella.

TÄMÄ aamu olikin sitten taas harmaa ja sumuinen. Eilen tehtäväksi kaavailemani pääsylippu jäi tämän päivän murheiksi. Eipä se kovin kummoinen homma kaikenkaikkiaan ollut, joten ei tarvinnut pitää sen kanssa kiirettä. Olen odotellut siihen ikuisuuseepokseen "viimeisiä" korjauksia mutta mitään ei ole kuulunut. Odottamieni korjausten jälkeen olisi kaikki aineisto käyty kerran läpi ja kuvat löytäneet paikkansa ja saaneet kuvatekstinsä. Ja mä tietäisin montako sivua siihen on tulossa! Pääsisin lopultakin pyytämään painotarjousta tästäkin teoksesta. Mun pitänee pyytää kahdesta eri paikasta varmuuden vuoksi, kun edellisen kirjan tarjouskierros tuotti melkoisen yllätyksen. Huomattavasti kalliimman painon plussapuolena on koko kirjan oikoluku, halvemmassa sitä ei ole. Saavat sitten päättää kumpi painaa enemmän, teoksen virheettömyys vai halvempi hinta. Eräs jo eläkkeelle siirtynyt viestintäjäjohtaja joskus yhteisten projektiemme aikana totesi että "täydellisessä painotyössä on aina yksi virhe".

ILTAPÄIVÄLLÄ alkoi taas vaihteeksi sataa. Ei onneksi kuitenkaan kaatamalla kun olin taas kerran liikenteessä vähän kevyemmällä varustuksella. Ja illalla olikin vuorossa kokous. Sinne mennessä malttoi olla satamatta. 

SEN verran kuitenkin kesti siirtyä kokouspaikalta kaupan kautta kotiin että en enää kaavaillutkaan meneväni rinteeseen. Jospa huomenissa olisi aurinkoisempaa niin pääsisin alkuun siinä puuhassa. Ja kun kelitkin näyttävät huononevan ensi viikolla, ja jonnekin päin jopa lunta olisi tulossa, niin hyvä olisi saada se homma alkuun. Sen verran paljon on kuitenkin siinä tehtävää. Noin reilut 8 neliötä rinnettä käännettävänä ja pitkä penkki arviolta reilun 5 neliötä. Lapiohommia siis tiedossa :) Huomenna (jos hyvin käy) siirrän kutenkin vain ne naapurilta saadut köynnöstävät maanpeittokasvit. Jos näkisi tätä naapurin rouvaa niin voisi kysyä muistaako hän mikä kasvi olikaan kyseessä.

ETTÄ sohlaaminen jatkuisi, oli kokouksen aikaan tullut sähköpostia puheena olleesta kirjasta. Hän lähettää viimeisimmän oikoluetun ja "virheettömän" tekstin uudelleen. Voisinko tehdä tästä taiton uudelleen? Voin. Tosin mä laitoin edellisen taittamani version juuri tämän samaisen tekstin mukaan mutta ilmeisesti hän ei ole lainkaan katsastanut sitä. Hitto kun alkoi hymyilyttämään. Ja tästä tulleesta versiosta on kuulemma pilkku etc virheet korjattu, mutta kyllä niitä kirotusvireitä oli silti korjattavaksi. Tiedänpähän mitä huomenna teen ellei sitten aamuun mennessä tule ilmoitusta että se onkin OK. Ja vielä hetki sitten tuli viesti että kyllä hän on vilkaissut sen version jonka laitoin, mutta jos kuitenkin.... Jep.

TÄLLE illalle kuitenkin Frankenstein Chronicles ja viimeinen jakso. En jaksanut eilen katsoa loppuun asti joten tehdään se tänään. Ja sitten onkin taas etsittävä uutta katsottavaa. ■