shortsitttt.jpg

ÄKKIÄ päivä taas lämpeni. Kun ulkoilman lämmöksi näytti +31,2 astetta ja sisällä oli +33 astetta, piti laittaa työn alla oleva kirjoitustyö pilveen ja pakata miniläppäri reppuun ja lähteä etsimään ulkoa sellaista paikkaa joka olisi sopivasti varjossa, ja jos kahviakin pääsisi hakemaan kohtuu läheltä. Suuntasin puiston reunalle puun alle varjoon, ja siinä kävi vielä pikkuinen tuulenvirekin niin oli huomattavasti mukavampaa naputtaa tekstiä. Ja kun R-kioskikin oli muutaman minuutin kävelyn päässä niin sai kahviakin (kaupasta hain vettä jo heti ensi töiksi).

ILTAPÄIVÄN puolella katsoin että nyt olen naputellut tarpeeksi ja kävin viemässä koneen pois ja lähdin uusia hortseja etsimään. Se olikin haastavampi homma kuin uskoinkaan. Ensimmäinen luottokauppani kertoi että kaikki on käytännössä myyty, jotakin hajakokoja olisi mutta ei mallia jota etsin. Siirtyminen toiseen kauppaan ja sama juttu. Kolmaskin kauppa tarjosi ei oota. Neljännessä kaupassa oli enemmän valinnan varaa, mutta kun kaikissa lahkeet menivät reilusti polven alapuolelle niin ei. Alkoi jo tuntua siltä että ei  taida löytyä. Kiertelin kaupassa ja eräässä rekissä roikkuivat shortsit, juuri sellaiste kuin kaipasinkin. Ja kokokin oli oikea. Äkkiä kokeilemaan ja ne olivat passelit. Kassan kautta ovesta ulos, sillä aivan tarpeeksi oli aikaa kulunut tuolla metsästysretkellä. Kaksi tuntia meni siinä kun koneen jätettyäni ja shortsit saatuani olin lopultakin kotona. Tällä helteellä kaupasta toiseen juokseminen ei ollut kaikkein mieluisinta puuhaa. Kotona shortsit ja muu kertynyt pyykki koneeseen pyörimään. Mä pesen aina uudet vaatteet ennen käyttöä, kun niissä on aina enemmän tai vähemmän jälkikäsittelyaineita.

HUOMISEN nimissä on ainakin mullan hankinta sitä rinnettä varten. Tarvitsemiani puureunanauhoja näkyy olevan myymälässä joten pari sellaista pitää käydä hakemassa. Mieluummin mustana/tummanharmaana, mutta puunvärinenkin käy. Kyllä se vuosien varrella muuttuu eikä ole niin silmiinpistävän vaalea.

SUNNUNTAINA taisin netissä kuulutella josko jollakin olisi joutavana kuunliljaa, joko ihan ilmaiseksi tai pientä korvausta vastaan, ja tänään tuli vastaus että ihan ilmaiseksi saan jos vain käyn penkistä kaivamassa. Ilmoittelin että lauantaina tai sunnuntaina voisin tulla hakemaan. Jos olisi hiukan viileämpää silloin. Ja pitää valmistella rinteessä niille paikat. Sitä kuinka paljon niitä saan selviää sitten vasta paikan päällä mutta ainakin yhden reunan rinteestä nille valmistelen. ■