letku.jpg

PERJANTAINA kurkkasin ensiksi sen torstaina tulleen kirjan aineiston. Olipa mukava yllätys: ei ollut muuta kuin tekstiä ja yksi ainoa kaaviokuva. Tarkoitti sitä että taitto onnistuu nopeasti. Niinpä jätinkin kuvan vihreän värin säätämisen tuonnemmaksi ja otin kirjan työn alle. Meni mtkattomasti kun ensin määrittelin kaiken tekstin leipätekstiksi ja sitten vain sivu kerrallaan kurkkailin onko kursivoitavaa tai sisennettävää, tai otsikoiksi muunnettavia rivejä. Ennen puoltapäivää oli tekstiosa jo taitettuna ja PDF-muodossa. Kansikuvan etsiminen oli myös mun hommiani, mutta kun takakannen tekstikin puuttui vielä niin en sitä kuvaa alkanut etsiä vaan pidin kahvi- ja jäätelötauon varjossa istuen. Laitoin sen PDF-tiedoston katsottavaksi ennenkuin lähdin tauolle. Tauon jälkeen oli vuorossa sen rollupin ja esitteen kuvan vihreän sävyn säätäminen. Piti tehdä useampi, ja toivoa että joku niistä kelpaisi. Menee näköjään maanantaille ennenkuin sieltä taitaa kuulua vastaus.

PERJANTAINA tuli myös yhden korjatun luvun verran aineistoa siihen ikuisuusprojektiin. Yksi luku on kokonaan tarkastamatta ja sen jälkeen on kaikki luvut ainakin kerran käyneet tarkastuskirerroksella. Kesäkuussa kuulemma tulevat muut kirjan toimittamiseen osallistuvat henkilöt kaupunkiin ja silloin heillä olisi tarkoitus käydä aineisto läpi. Tosin mä jään heti heinäkuun alussa kahden viikon lomalle, joten saa nähdä saanko aineiston ennen lomaa. Eikä se painosta heinäkuussa ehtisikään kun ne yleensä ovat silloin kesätauolla.

ILTAISIN on pitänyt käydä heilumassa kasteluletkun kanssa kukkapenkillä. Tänään laitoin penkin laitaan uudet laudat kun olivat imestyneet torstaina pihaan. Mulla oli varastossa alumiiniputkea josta sain sahattua kätevästi tapit joilla ankkuroida laudat paikoilleen. Yksi lauta jäi yli joten ajattelin hyödyntää sen rinteen yläosassa. Siihen ei enää alumiiniputkea ole, joten täytyy käydä metsänreunassa sahaamassa jokunen puun pätkä joilla saa sen paikoillaan pysymään. Kesän aikana täytyy käydä hankkimassa puureunanauhoja siihen rinteeseen. Laitetaan ne paikoilleen vasta syksyllä kun kukkasipulitkin pääsevät maahan. Nyt kyseinen rinne on joriineille, tuleville kesäkukille ja rinteen yläosaan suunnitelluille köynnöskrasseille. Myös useampi multasäkki pitää käydä ostamassa valmiiksi ettei tarvitse syksyn tullen ryhtyä metsästämään.

YÖLLÄ alkaa Interstellar, joka on tainnut jäädä multa kokonaan katsomatta. Elokuva kestää 200 minuuttia joten istumista on odotettavissa. Pakko katsoa kerralla tai jää katsomatta kokonaan. Ei oikein innosta aloittaa elokuvaa seuraavana päivänä keskeltä tarinaa. Mutta tämän illan ohjelmassa on vielä se kasteluoperaatio tuossa klo 21 aikaan. ■