sewer.jpg

PIMEÄ aamu oli lämmin, +4 astetta ja tihkusateinen. Juuri sellaista kevyttä tihkua jonka vuoksi ei viitsinyt sateenvarjoa avata. Lämmin yö ja vesisade olivat sulattaneet pahimmat jäät ja tuoneet hiekoitussoran pintaan niin että nyt uskalsi kävellä reippaammin.

TÖISSÄ lähes koko päivä meni taas inventaarion parissa, mutta nyt se on mun osalta valmis.Iltapäivällä kotiin lähtiessä tihkusade jatkui edelleen, ja taisi sataa koko päivän. Kotimatkalla ensin ruokakauppaan ja sitten Tokmannille ostamaan putkenavaajaa. Eilen en muistanut asiaa ennenkuin olin jo kotinurkilla, enkä viitsinyt lähikaupasta lähteä hakemaan kun tiesin että on siellä melkoisen kallista. Mukava yllätys Tokmannilla: kaksi litran pulloa kolme euroa. Lähtivät mukaan. Ja sitten suunta kohti kotia.

KOTONA ensin kotiintulokahvit ja kun ei enää tarvinnut laskea lavuaariiin vettä niin puoli litraa viemärinavaajaa toiseen lavuaariin. Siihen se neste jäi kellumaan lavuaariin, mutta kun ohjeessakin käskettiin aineen antaa vaikuttaa puolisen tuntia, niin tein niin. Menin sitten pidemmän ajan kuluttua katsomaan ja olihan se aine valunut viemäriin. Laskin hanasta vettä lavuaariin, mutta eipä se vieläkään vetänyt. Kun vesi oli ajan myötä onnistunut valumaan viemäriin, kaadoin toisen puoli litraa lavuaariin niin ohjeissa käskettiin ja lähdin ottamaan iltapäivätorkut. Tunnin huilittuani kävin katsastamassa lavuaarin ja tyhjä se taas oli. Hanasta vettä ja nyt lavuaari veti niin kuin pitikin. Litra tarvittiin tukoksenavaajaa ennenkuin putket aukesivat, mutta onneksi ei tarvinnut ryhtyä tyhjentämään alakaappia ja tilaamaan huoltomiestä ensi viikolla katsomaan. Ja onhan nyty toinen pullo varalla jos joskus sattuu tukkeutumaan. Pitää jatkossa muistaa laskea myös toiseen altaaseen vettä useammin niin ei ehkä tukkeudu.

PITKÄSTÄ aikaa katsoin elokuvan illan päätteeksi, mutta eipä sitä oikein kehua voi. Huomenna lähden muutaman päivän loman viettoon puolison luo. Näkyykin tulevan pari pakkaspäivää taas vaihteeksi, ja sateet palaavat kun mä palaan kotiin aloittaakseni uuden työviikon. Päivän +4 astetta on vaihtunut jo pieniin pakkaslukemiin, Sunnuntaina jopa -10 ja tiistaina taas plussan puolella ja tihkusadetta, eli ei mitään uutta. Mutta kyllä tämä mulle kelpaa oikein hyvin, kunhan nyt jättää sen verran lunta ja routaa maahan etteivät kukkasipulit vielä ala innostua. ■