paidat.jpg

AAMUPALAN jälkeen piti katsoa eilinen Murdochin murhamysteerit Areenasta, kun eilen meni kaupungilla sen verran pitkään että kotiin tullessa piti alkaa miettimään syömistä. Oli tämän sarjan uudet jaksot alkaneet, sattumoisin huomasin joten näkemättä jääneet jaksot piti tietenkin katsoa kaikki putkeen. Ja ehtihän siinä kelikin pikkuisen lämmitä, kokonaisen asteen. Eli lähtiessä oli hiukan yli +6 astetta eli ihan shortsikeli.

TÄMÄN päivän agendana oli ostaa kauluspaitoja. Myymälässä oli taas vaihteeksi järjestelty hyllyjä ja rekkejä, ja meni tovi ennenkuin löysin paidat. Tosin niiden lähelle pääseminen oli hieman työlästä kun edessä oli kuormalava täynnä tavaraa, oli jäänyt purkaminen kesken. Pääsin kuitenkin pujottelemalla. Flanellipaitoja olisi löytynyt pujottelemattakin mutta ne eivät tällä kertaa olleet ostoslistalla. Pitää miettiä josko muutaman sellaisen ostaa jos kelit muuttuvat oikeasti kylmäksi (eli kun on kunnolla pakkasta ja lunta). Nyt kuitenkin ihan normaaleja paitoja tarttui useampi mukaan kun sattuivat olemaan tarjouksessa. Ja tietty kaikki eri värisiä.

PAIDAT löydettyäni oli aika siirtyä seuraavaan liikkeeseen hankkimaan täydennystä jääkaappiin. Tälle päivälle en jaksanut alkaa miettimään mitään laittamista vaativaa ruokaa, vaan ostin tarvikkeet huomista varten. Huomenna mitä ilmeisemmin tehdään makaronilaatikkoa, ellei sitten viime hetkillä mieli muutu ja tyydytään lihamakaroniin. Tänään vain riisiä, kasviksia ja feta-juustoa, oliiveja ja marinoituja valkosipulinkynsiä. Valmistuu vartissa.

ILLALLA oli pyykinrutkutuksen vuoro. Sen verran oli ehtinyt kertyä että kaksi koneellista piti pestä. Ja sain ne uudet paidatkin samalla pestyä. Olisihan tuolta tullut vielä kolmaskin koneellinen liinavaatteista mutta jos pesen ne viikolla joku ilta, varsinkin jos jaksan/viitsin käydä ostamassa ne tyynyt ja peiton, niin voisin samalla ostaa lakanoita ja tyynyliinoja. Ja uudet lakanat ja tyynyliinat on pakko pestä ennen käyttöä. Jos niitä ei pese alkaa nahka kutisemaan niiden viimeistelyainekäsittelyn johdosta. 

KAUPPAKIERROKSELLA sataa tihuutti vettä, tosin niin niukasti että sen juuri ja juuri huomasi. Nyt illemmalla alkoi satamaan pikkuisen enemmän, mutta ei ainakaan vielä mitään isompaa sadetta ole. Eikä ennusteen mukaan huomenissa edes pitäisikään sataa. Mutta ei aurinkoakaan ole luvassa. Kohta viikko mennyt niin että taivas on ollut harmaana ympäri vuorokauden. Ensi viikonloppuna tämänhetkisen ennusteen mukaan saattaisi aurinko näyttäytyä. Mutta ei odoteta liikoja.

HUOMENNA jos jaksaisi niiden voisin tyhjentää varastokomeron. Eipä siellä juuri muuta ole kuin tyhjiä pahvilaatikoita ja muutama kassillinen jatkojohtoja. Ja taitaa olla vielä eräs vanha valaisinkin, joka joutaa roskiin. Sen asentaminen kattoon ei ole kaikkein helpoimpia tehtäviä, ja siihen tulee pirun pienet halogeenilamput, joten en viitsi kiikuttaa sitä edes Konttiin. Ettei komero jäisi tyhjäksi niin ajattelin viedä jätesäkillisen tyhjiä vesipulloja. Jotensakin vaikeaa tuntuu olevan pystyä palauttamaan niitä kauppaan. Jos tuntuu etten muutoin pääse eroon niistä, niin laitan ilmoituksen nettikirpparille että taskurahan tarpeessa oleva voi käydä noutamassa säkin pois. Ja voihan siinä käydä niin että tulee useampikin säkki. Ellen sitten järjestä kyytiä ja palauta niitä itse - sitten joskus.

VIELÄ voisin vilkaista löytyisikö joku leffa katsottavaksi. Aamulla kun ei tarvitse herätä kellonsoittoon, niin voipi valvoa vaikka hiukan pidempäänkin. ■