spring.jpg

OLIPA upea keväinen päivä tänään. Sininen taivas ja aurinko helotti. Iltapäivälle oli sovittu kahvitreffit puolison kanssa, ja hurja luontoni pakotti laittamaan Adidaksen lenkkarit jalkaan. Huono valinta. Vielä kun on paikka paikoin jalkakäytävät jäässä niin virsut lipsuivat mutta en sentään kaatunut. Sen verran sileät pohjat on noissa lenkkareissa ettei ne ihan vielä sovi jos joutuu liukkailla liikkumaan. Huomenna karkeapohjaisemmat lenkkarit.

KÄYTIIN ensin puolison kanssa kahveilla. Vakiokahvilamme oli suljettu (olisi luullut että ymmärtäisivät pitää auki sunnuntaisin kun kulkijoita oli, mutta ei). Mentiin sitten toiseen kahvilaan (ison ketjun sellaiseen), mutta ei se ollut niin tunnelmallinen kuin vakiopaikkamme. Kahvien jälkeen käytiin ostamassa kukkaruukkuja ja ruokakaupassa. Mä en siltä muuta tarvinnut kuin evästä tulevalle viikolle. Ei tarvitse töiden jälkeen tai ennen töihin lähtöä köydä kaupassa kun on kaapissa mitä ottaa mukaan.

KOTIIN tultua laitoin hernekeiton porisemaan ja kun ei minnekään voinut siitä lähteä niin lykkäsin pyykit koneeseen. Eipähän tarvitse aloittaa aamua pyykkiä pesemällä. Puoliso antoi tuliaisina tekemäänsä lasagnea joten soppa jäi koskematta tältä päivältä. Toki suola piti maistaa, ja hyvää oli! Teen pääsääntöisesti hernekeiton ilman lihaa kun se ei sitä tarvitse eikä tälläkään kertaa tullut jauhelihaa saatikka savukinkkua keittoon. Pyykit valmistuivat nutta keitto sai porista vielä tunnin ennenkuin siirsin sen sivuun jäähtymään.

MESSENGERIIN tuli viestiä työkaverilta koskien huomista. Lähinnä arveli että mahtaako yksi ihminen siellä katsoa ilkeästi, kun tälle henkilölle kerrottiin että voisi hoitaa aloittamansa työn loppuun eikä jättää sitä siihen meidän tehtäväksi. Sanoin että antaa katsoa, ja hoidellaan me se osasto valmiiksi heti kun tulen töihin. 

ILLAN ohjelmaan kuului Tom of Finland -elokuvan katsominen. Alkuosa elokuvasta oli vähän sekava mutta kyllähän tuon jaksoi katsoa. Ei se silti sen kaiken hypetyksen arvoinen ollut mutta yleissivistyksen kannalta tämäkin leffa olisi nähtävä.

HUOMENNA iltavuorossa sen Katkeran Kaarinan kanssa. Saapa nähdä haluaako hän olla korvaamaton ja huolehtia kaikista iltarutiineista ja antaako armeliaisuudessaan mun käydä vaikka sulkemassa ovet?

TULI tuossa illalla mieleen että ei ole vähään aikaan löytynyt inspiraatiota sarjakuvan jatkamiseen. Sen verran viimeksi tein että sain aikaiseksi tarinan viimeisen sivun, mutta nyt on päähenkilölle tapahtunut niin paljon ja kaikenlaista että tarinaa on jatkettava edelleen. Tosin ennenkuin pääsen jatkamaan uusista tapahtumista, on saatava jollakin tavalla siirrettyä päähnkil uusiin maisemiin vähäksi aikaa, ja sieltä takaisin keskelle suurkaupungin hulinaa. Ehkä inspiraatio tulee jossakin vaiheessa, se ikuisuuseepos kaikkinen korjaus- ja muokkausoperaatioineen vei innostuksen. Ja pääsiäisen jälkeen siihen pitäisi tulla uusia korjauksia (ja muutoksia jos vanhat merkit paikkansa pitävät). Kunpa saisi sen edes kesäksi pois käsistä. Se varmaan on jonkinlaisena lukkona ettei luovuus muiden juttujen suhteen pääse vapaaksi. ■